Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εισαγωγή ξηρών καρπών στην παιδική διατροφή

0
Πότε μπορεί το μωρό μου να φάει ξηρούς καρπούς; Είναι μία από τις ερωτήσεις που κάνουν αρκετοί γονείς καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά και αρχίζουν να δοκιμάζουν νέες τροφές πέρα από το γάλα και τα ανάλατα πρώτα γεύματα.

Ίσως να εκπλαγείτε ότι η απάντηση είναι νωρίτερα, παρά αργότερα. Ακολουθούν οι τελευταίες συμβουλές σχετικά με το πότε είναι ασφαλές να φάει το μωρό σας ξηρούς καρπούς...

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει προσαρμόσει τις συστάσεις τους με βάση σημαντικά ερευνητικά ευρήματα. Τώρα πιστεύεται ότι η καθυστέρηση των τροφίμων όπως τα καρύδια και τα φιστίκια δεν προστατεύει από τις αλλεργίες - και η έγκαιρη εισαγωγή τους είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη.

Σύμφωνα με τις έρευνες μπορείτε να τροφοδοτείτε το μωρό σας με τα κοινά αλλεργιογόνα όπως τα ψάρια, τα αυγά και τους ξηρούς καρπούς κατά την εκκίνηση των στερεών, επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η αποφυγή τους εμποδίζει τις αλλεργίες (είναι πάντα έξυπνο να μιλάμε πρώτα με τον παιδίατρο του παιδιού σας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Στην περίπτωση των φιστικιών, υπάρχουν νέες ειδικές οδηγίες που βασίζονται σε μια μελέτη ορόσημο που δείχνει ότι τα μωρά που τρέφονται με φιστίκια νωρίς είχαν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργίας. Τώρα συστήνεται ότι τα μωρά με υψηλό κίνδυνο για αλλεργίες στα φιστίκια λόγω αλλεργίας στα αυγά θα πρέπει να τρώνε φιστίκια στους 4-6 μήνες - όσο η δοκιμή αλλεργίας είναι αρνητική.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)