Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου...

0
...για την υπόθεση Novartis...

Ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρ. Λοβέρδου ασκεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με...

πληροφορίες, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε σχετική παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης. Το αδίκημα που αποδίδεται στον πρώην υπουργό είναι αυτό της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα είχε αποφανθεί η Βουλή η οποία είχε προχωρήσει στην άρση ασυλίας του Ανδρ. Λοβέρδου. Η υπόθεση αφορά στο χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και στην κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του υποστηρίζοντας ότι «εκτελούνταν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές Υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι τα μέλη του «ρασπουτινικού μηχανισμού» εκβίαζαν μάρτυρα λέγοντάς του: «Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου...»...

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)