Οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του Φρουζή...

0
Ο αποκαλυπτικός διάλογος Ραγκούση - Φρουζή στην Προανακριτική...
Η θεωρία περί σκευωρίας κατέρρευσε καθώς στην κατάθεσή του ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis έπεσε σε αντιφάσεις για να πει σήμερα ότι «δεν πιστεύει ότι...
οι εισαγγελείς έστησαν σκευωρία». Μετά τις ερωτήσεις του Γ. Ραγκούση αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήδη έχει τηλεφωνήσει στον δικηγόρο του για να αξιοποιήσει την διάταξη – δώρο που έφερε εσπευσμένα στους Ποινικούς Κώδικες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεπαγώσει το 1,8 εκ. που είναι σε δεσμευμένο λογαριασμό του στην Ελβετία!

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν να λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή και ταυτίζονται με τον κατηγορούμενο ως βασικό ενορχηστρωτή του σκανδάλου Novartis...
για να κρύψουν τις μνημειώδεις αντιφάσεις και τις αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις του» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα δηλαδή που η ΝΔ έχει δύο πρώην υπουργούς της υπό διερεύνηση και το ΚΙΝΑΛ έναν υπουργό της με ποινική δίωξη για το σκάνδαλο Novartis, ταυτίζονται πλήρως με τον άνθρωπο ο οποίος ως κατηγορούμενος μπορεί να πει ό,τι θέλει για να βελτιώσει τη θέση του στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει».

Οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του Φρουζή

 «Ενώ προχθές ο κ. Φρουζής έλεγε πως πιέστηκε για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, από την κ. Τουλουπάκη, χθες έλεγε ότι δεν του έγινε ποτέ αναφορά σε ονόματα πολιτικών, από την κ. Τουλουπάκη, για να καταλήξει σήμερα ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι εισαγγελείς έστησαν σκευωρία», ανέφεραν νωρίτερα σήμερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωναν:

«ενώ χθες είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα για πιέσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο, σήμερα εκτίμησε πως οι πολιτικοί αντίπαλοι των 10, έστησαν σκευωρία!

Ενώ αρχικά έλεγε πως ουδέποτε κλήθηκε από τους εισαγγελείς να καταθέσει, χθες παραδέχθηκε ότι έχει καταθέσει τρεις φορές υπόμνημα και έδωσε εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές.

Ενώ χθες ισχυριζόταν πως ο κ.Μανιαδάκης δεν ήταν συνεργάτης της Novartis, σήμερα παραδέχθηκε πως υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της NOVARTIS.

Ενώ χθες έδωσε «πάσα» σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα μιλώντας για επαφές του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ, σήμερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως ήταν «συναντήσεις γνωριμίας προκειμένου να τους θέσουμε θέματα του κλάδου μας», διευκρινίζοντας ότι «δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα».

Και βέβαια, όλοι πέρασαν στα «ψιλά» την ομολογία του κ. Φρουζή πως διοργάνωνε δείπνα για τον κ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015 και του έστελνε mail με το βιογραφικό του, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει ισχυριστεί πως δεν τον γνώριζε καν. Το μόνο στο οποίο ήταν τελικά ξεκάθαρος και χωρίς αντιφάσεις σήμερα ο κ. Φρουζής, ήταν ότι με τη διάταξη που ψήφισε προχθές η κυβέρνηση, θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία!».

Ο αποκαλυπτικός διάλογος Ραγκούση - Φρουζή στην Προανακριτική

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Θα κάνετε αίτηση αποδέσμευσης του λογαριασμού σας μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που σας το επιτρέπουν;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Έμαθα χθες κάτι εγώ, αν εννοείτε αυτό. Οι τελευταίες ήταν χθες, προχθές, κάτι τέτοιο; ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: …

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Δηλαδή, σήμερα το πρωί ενημέρωσα τον δικηγόρο μου γι’ αυτό που μου είπε η συνάδελφός σας. Δεν ήξερε κάτι και θα έβλεπε τι έχει…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Και, προφανώς, θα κάνετε αίτηση για αποδέσμευση του λογαριασμού σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Προφανώς.

...

Λοιπόν, κύριε Φρουζή και για να τελειώνουν ένα-ένα τα θέματα, εγώ θα προσπαθήσω όχι μόνο οι ερωτήσεις μου να είναι σύντομες, αλλά και να σας δώσω δυνατότητα και για σύντομες απαντήσεις.

Μιλήσατε για πολλές συναντήσεις με κόμματα και αντιπολιτεύσεις της περιόδου που είχατε θεσμικό ρόλο στο ΣΦΕ.

Είπατε προηγουμένως ότι εσείς, το ξέρουμε όλοι απλώς τώρα πρέπει να διατυπώσω έτσι την ερώτηση, υποβάλετε τα αιτήματα του Συνδέσμου και τα οποία θα χαρακτηρίσατε δίκαια κατά τη γνώμη σας. Αυτά τα αιτήματα ήταν νόμιμα; Είχατε αιτήματα διάπραξης παρανομιών;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Μα, είναι δυνατόν; Όχι, βέβαια.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Όχι, βέβαια. Άρα, ούτε θέσατε αιτήματα εκτός νόμου να ικανοποιηθούν ούτε βεβαίως οι συναντήσεις σας που είχατε είτε με τον κ. Τσίπρα είτε με πάρα πολλά ονόματα, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κλπ., είχαν από πλευράς τους θετική στάση σε παράνομα αιτήματα. Είχαν;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Μα, δεν υπήρχαν παράνομα αιτήματα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ερώτηση ξανά, κύριε Φρουζή. Θα τη διατυπώσω πολύ συνοπτικά και με απόλυτη σαφήνεια: Οι τρεις αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου –σας είπα προηγουμένως ποιους εννοώ συγκεκριμένα- δηλαδή αυτοί οι οποίοι συνυπέγραψαν την υπαγωγή των τριών ή δύο σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων και η κυρία Τουλουπάκη, κατά τη γνώμη σας έχουν διαπράξει σε βάρος σας σκευωρία-πλεκτάνη; Ερώτημα. «Ναι, όχι, δεν ξέρω». Σας παρακαλώ. Είναι σωστό αυτό;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Εγώ πιστεύω ότι έχοντας την minimum κοινή λογική θα έπρεπε να είχαν πολύ φιλτράρει πολύ περισσότερο –έτσι απαντάω και αυτή είναι η απάντησή μου- την αξιοπιστία και τα λεγόμενα των μαρτύρων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ωραία, εντάξει. Άρα, ουσιαστικά δεν έχουν κάνει σκευωρία, λέτε, δεν έχουν κάνει πλεκτάνη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Ραγκούση, μάλλον τα αντίθετα είπε. Μάλλον το αντίθετο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Όχι, γιατί είναι άλλο πράγμα να λέει ο κατηγορούμενος ότι εγώ ήθελα να έχουν φιλτράρει παραπάνω και να αποφεύγει να πει «έχουν κάνει σκευωρία» και άλλο να λέει αυτό.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια - Οι ισολογισμοί της Novartis διαψεύδουν τον Φρουζή και Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ
Με τα αναλυτικά στοιχεία των ισολογισμών της Novartis που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κατέρρευσε ο ισχυρισμός Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ και Φρουζή ότι τάχα αυξήθηκε ο τζίρος της Novartis επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Έσπευσαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς Φρουζή περί αύξησης του τζίρου της Novartis Hellas επί ΣΥΡΙΖΑ»

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης και τονίζει ότι οι ισολογισμοί της Novartis διαψεύδουν Κ. Φρουζή, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ περί αύξησης του τζίρου της πολυεθνικής επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Έσπευσαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς Φρουζή περί αύξησης του τζίρου της Novartis Hellas επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι ισολογισμοί της εταιρείας είναι σαφείς και διαψεύδουν πλήρως τον κατηγορούμενο και τους πολιτικούς του υποστηρικτές» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει τα σχετικά στοιχεία:

Πωλήσεις 2014: 338 εκ.€
Πωλήσεις 2015: 341 εκ.€
Πωλήσεις 2016: 329 εκ.€
Πωλήσεις 2017: 315 εκ.€
Πωλήσεις 2018: 310 εκ.€

Διαφορά 2014-2018: -28εκ.€

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)