Εκτός προϋπολογισμού το επίδομα θέρμανσης το 2020...

Όποιος βάλει πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του 2019 θα λάβει το επίδομα τόνισε ο υφυπουργός οικονομικών Θεόφωρος Σκυλακάκης, αποκλείοντας παράλληλα τη χορήγησή του για το έτος 2020 καθώς στον προϋπολογισμό «δεν προβλέπεται κονδύλι».

Ο υπεύθυνος για τη...

Δημοσιονομική Πολιτική, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση παράτασης για το φετινό επίδομα θέρμανσης, απάντησε αρνητικά.

Ο υφυπουργός, μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2020, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, είπε πως «οι μισθωτοί θα δουν μείωση των φόρων από 1η Ιουλίου», νέα «μείωση του ΕΝΦΙΑ και το 2020» και έθεσε ως στόχο να «επανεκκινήσει η οικονομία» και «να πάμε σε υψηλότερη ανάπτυξη».

Ερωτηθείς σχετικά με το ποσό από το πρωτογενές πλεόνασμα και τη χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος, είπε ότι πρόκειται για 436 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα πρέπει να εξασφαλιστεί «μαξιλάρι» 200 εκατομμυρίων, καθώς και να ικανοποιηθούν τα ποσά για τις ΥΚΩ της ΔΕΗ.

Όπως είπε, το ποσό που θα διατεθεί για το μέρισμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργός, όχι όμως προτού μετρηθούν, μεταξύ άλλων και τα έσοδα του Νοεμβρίου.

Σχετικά με το αν θα χορηγηθεί και το 2020 η 13η σύνταξη, ο Θ. Σκυλακάκης είπε πως, «υπάρχει στον προϋπολογισμό το σχετικό κονδύλι, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα χρησιμοποιηθεί», σημειώνοντας πως «έχουμε μπροστά μας και τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού» και εξήγησε πως «αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε πόσα είναι τα χρήματα που προβλέπονται για τα αναδρομικά»...

efsyn.gr