Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Ο Σταϊκούρας ανήγγειλε τις αυξήσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας από το 2020

«Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνουν ριζικές τομές στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων. Φέτος, δεν… προλαβαίνουμε, ωστόσο, από του χρόνου, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές». Αυτό προανήγγειλε χθες (30/10) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Real FM, επιβεβαιώνοντας την είδηση που είχε διαρρεύσει από τις 26 Αυγούστου 2019 επιβεβαιώνοντας την είδηση που είχε διαρρεύσει από τις 26 Αυγούστου 2019. Παράλληλα ο Σταϊκούρας τόνισε ότι «κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά κι ενός στόχου για την ανανέωση του παλιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας...
. Επιδιώκουμε σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις μας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών».

 Το νέο πρότυπο ονομάζεται WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), είναι πιο αυστηρό από τα προηγούμενα και οδηγεί σε καταγραφή αυξημένων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όχημα. Τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά (στην Ελλάδα για τα καινούρια και στην Ευρώπη για τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα) από την 1η Νοεμβρίου του 2010 και μετά.

 Η κλίμακα υπολογισμού των ετήσιων τελών για τα οχήματα αυτά έχει ως εξής: (τιμές ανά γραμμάριο Co2) 0-90 γρ. CO2 – Μηδέν ευρώ 91-100 γρ. CO2 – 0,90 ευρώ / γραμμάριο 101-120 γρ. CO2 – 0,98 ευρώ / γραμμάριο 121-140 γρ. CO2 – 1,20 ευρώ / γραμμάριο 141-160 γρ. CO2 – 1,85 ευρώ / γραμμάριο 161-180 γρ. CO2 – 2,45 ευρώ / γραμμάριο 181-200 γρ. CO2 – 2,78 ευρώ / γραμμάριο 201-250 γρ. CO2 – 3,05 ευρώ / γραμμάριο Άνω από 251 γρ. CO2 – 3,72 ευρώ / γραμμάριο Δεν αλλάζει τίποτε εφέτος στα τέλη κυκλοφορίας Πάντως, αντίθετα με όσα είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 13 Αυγούστου 2019, προς το παρόν δεν διαφαίνεται η ύπαρξη ισοδύναμου ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση στους κατόχους αυτοκινήτων.

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε επειγόντως επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή στεγαστικό δάνειο; Εάν ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group μέσω αυτής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) για να λάβετε το δάνειό σας.

  Η Sunshine Financial Group είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία. Προσαρμοσμένα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, την προστασία και τη διατήρηση του πλούτου σας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

  Αν δυσκολεύεστε να πάρετε δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην ανησυχείτε γιατί έχουμε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνετε αίτηση μαζί μας, υποβάλετε αίτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

  ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ;
  - Εφαρμόστε οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
  - Λάβετε μετρητά σε λιγότερο από 24 ώρες
  - Δάνειο από € 2000 σε € 20 εκατομμύρια
  - Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
  - Χαμηλό επιτόκιο 3%
  - Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
  - Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια

  Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο εντός 24 ωρών, παρακαλώ γράψτε στο email παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες
  Ηλεκτρονική επικοινωνία: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998
  Ανυπομονούμε να ακούσουμε από εσάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.