Πάνω από 2.000 μετανάστες στα νησιά μέσα σε 14 ημέρες

0
Συνολικά 2.152 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου στο διάστημα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, 14 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου. 

Από αυτούς, οι 1.425 αποβιβάστηκαν σε ακτές της Λέσβου, που αντιμετωπίζει και το σοβαρότερο πρόβλημα, οι 241 στη Χίο και οι 486 μετανάστες στη Σάμο...

Από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 12 το μεσημέρι σήμερα, μόνο τις τελευταίες 12 ώρες δηλαδή, στη Λέσβο έφθασαν 70 άνθρωποι, στη Χίο 40 και στη Σάμο 42.

Έντονη κριτική για τις εκρηκτικές διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό στα ελληνικά νησιά εξαιτίας της έλλειψης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, άσκησαν στο μεταξύ σήμερα οι ευρωβουλευτές στα κράτη μέλη της ΕΕ, στη διάρκεια ειδικής συζήτησης στην ολομέλεια της Ευρωβουλής.

Σχεδόν όλες οι πολιτικές ομάδες θεωρούν ότι η ανταπόκριση των εταίρων προς την Ελλάδα είναι πολύ μικρή, ενώ έφεραν το παράδειγμα των 4.000 ασυνόδευτων ανηλίκων όπου μόνο τρία κράτη μέλη προθυμοποιήθηκαν να πάρουν ορισμένους στο έδαφός τους.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)