Πρωθυπουργός Ρωσίας: «Στη Βενεζουέλα υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος και αυτός είναι ο Ν.Μαδούρo»

XCode
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ζήτησε να γίνει διάλογος για την επίλυση της κρίσης στη Βενεζουέλα, αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχει μόνο ένας εκλεγμένος πρόεδρος στη χώρα και αυτός είναι ο Νικολάς Μαδούρο.

«Μόνο οι Βενεζουελάνοι μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους μέσα από το διάλογο», είπε ο Μεντβέντεφ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κούβα. Ο Ρώσος πρωθυπουργός καταδίκασε τις «μονομερείς κυρώσεις» των ΗΠΑ κατά της Κούβας...
, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας. Τους τελευταίους μήνες η Ουάσινγκτον κλιμάκωσε τις κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας, με στόχο να ωθήσουν σε αποχώρηση τον Μαδούρο και να τον αντικαταστήσει ο Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό προέδρο πενήντα χώρες.

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ κατήγγειλε τον «πραγματικό ενεργειακό αποκλεισμό» της Κούβας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, μετά τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον εναντίον πλοίων που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, κύριο προμηθευτή της Κούβας σε αργό πετρέλαιο.