Δεν πέσαμε κι απ τα σύννεφα! Απέρριψε η κυβέρνηση την πρόταση Παππά για εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ χωρίς καμιά αιτιολόγηση

0
Χωρις καμιά επί της ουσίας της πρότασης αιτιολόγηση αργα το βραδυ ο κυβερνητικός εκπροσωπος απέρριψε εκ μερους της κυβέρνησης την πρόταση του Τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νικου Παππά, να προχωρήσει η ΕΡΤ στην εξαγορά της Forthnet.

«Ο σοσιαλισμός τελειώνει με τα λεφτά των άλλων». Αυτή ήταν η απάντηση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ....
για εξαγορά της Forthnet-Nova από την ΕΡΤ, μέσα από τα 200 εκατομμύρια ταμειακά αποθέματα της.

«Οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες δεν θα δοθούν όπου νομίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να κάνουν μικροπολιτική», επεσήμανε ο κ. Πέτσας στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την απόφασή της αυτη – που δεν εξέπληξε και κανέναν, η αλήθεια είναι – η κυβέρνηση ουσιαστικά τάσσεται με την πλευρά του επιχειρηματία Βαγγ Μαρινάκη, σε μια εξαγορα που εαν τελικα ολοκληρωθεί θα δημιουργησει συνθηκες μονοπωλίου και στο ποδοσφαιρικό Πρωταθλημα , μετα από εκείνες στην διανομή Τύπου. Παράλληλα με την απόρριψη της πρότασης του Ν. Παππά η κυβέρνηση ουσιοαστικά αναβει το παρσινο φως και σε ένα προκλητικό κουρεμα δεκάδων εκατομμυριων στα δάνεια της Forthnet από τις τράπεζες, που εχουνα ανκεφαλαιοποιηθεί με τα λεφτά των Ελληνων πολιτών.

Νωρίτερα, η κ. Ξενογιανακοπούλου είχε κατηγορήσει τη κυβέρνηση, ότι βρίσκεται σε πολιτική αμηχανία και σε δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά το θέμα της αγοράς της Forthnet από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, και είχε θεωρήσει ως κρίσιμο θέμα για τη δημοκρατία το πώς λειτουργούν οι θεσμοί και οι ανεξάρτητες αρχές.

Απαντώντας στο θέμα της εξαγοράς της Forthnet o κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι η συμφωνία είναι σε εξέλιξη, και ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί την εποπτεία, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες, ούτε συζητούν, ούτε δέχονται από κυβερνήσεις οδηγίες. Επεσήμανε δε, πως όταν έρθει η ώρα θα επιληφθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε λόγο για σπέκουλα και υποκρισία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα δύο κόμματα, όπως υποστήριξε, έκαναν και κάνουν σκανδαλώδεις παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση συμφερόντων – ενώ οι «δήθεν ανεξάρτητες αρχές» είναι εξαρτημένες από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μίλησε ακόμα για έγκλημα, με την εξαγορά της Fortenet από έναν επιχειρηματία που είναι ιδιοκτήτης και ελέγχει, τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)