Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

«Παγώνει» η Νέα Τούμπα

Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει σε ότι αφορά τα γραφειοκρατικά θέματα που αφορούν τη Νέα Τούμπα και την ανακατασκευή του γηπέδου.

Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια στα γραφεία της Μικράς Ασίας για την κωλυσιεργία του κράτους, σε διάφορα θέματα που καθυστερούν τον ΠΑΟΚ...
στον δρόμο προς την κατασκευή του ονείρου.

Ένα από τα βασικότερα θέματα που καθυστερεί το έργο είναι η μετακόμιση στο Καυτατζόγλειο. Χωρίς νομοθετική ρύθμιση, και με το σημερινό καθεστώς, ο Δικέφαλος δεν μπορεί να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, οπότε δεν μπορεί και να γκρεμίσει την Τούμπα, αφού δεν υπάρχει άλλο γήπεδο για να παίξει.

Διότι για να παίξει ο πρωταθλητής Ελλάδας εκεί πρέπει να κάνει έργα 1.500.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπορούν να αφαιρεθούν από τα ενοίκια αν δεν υπάρξει αυτή η νομοθετική ρύθμιση.

Σε αυτήν, θα καθοριστεί πως ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει για τη μίσθωσή του γηπέδου και πώς θα γίνουν τα απαραίτητα έργα για την χρήση του από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Ως τώρα όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να δείχνει πρόθεση να βοηθήσει τον ασπρόμαυρο σύλλογο.

Σε κάθε περίπτωση και η διοίκηση του Εθνικού Σταδίου, μπορεί να προτείνει λύσεις αλλά και να επικυρώσει τις αποφάσεις εφόσον αυτές εγκριθούν από τη ΓΓΑ. Βέβαια, πλέον, με την αλλαγή της διοίκησης του Καυτατζογλείου μένει να φανούν οι προθέσεις του κράτους.

Πολύπλοκη ιστορία
Ο – για ακόμα λίγο- πρόεδρος της Επιτροπής της Διοίκησης του Καυτανζογλείου, Απόστολος Μητιντζής, αναφέρθηκε στην «ανοιχτή» υπόθεση του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

«Η ιστορία με τον ΠΑΟΚ είναι περίπλοκη. Δεν προχώρησε καθώς άλλαξε η Κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξουν και νομικές κινήσεις. Το Καυτανζόγλειο διέπεται από κανόνες.

Δε νομίζω ότι κάποια διοίκηση μπορεί να πάρει μόνη της αποφάσεις. Η νέα διοίκηση θα λύσει το θέμα αυτό». Για το εάν ο ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται εκεί την νέα σεζόν είπε : «Θεωρώ ότι είναι ευχής έργον. Είναι εφικτό».

Νέα Τούμπα: Όλα κρέμονται από τη ρύθμιση 
Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος όλου του σχεδίου που γνωστό ότι αφορά το ειδικό χωρικό σχέδιο προχωράει αρκετά καλά. Από τον περασμένο Ιούνιο το ειδικό χωρικό σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ έχει προεγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο φάκελος του έργου βρίσκεται στις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου, και σύντομα προβλέπεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση. Εκεί μπορεί να κατατεθούν και οι όποιες ενστάσεις έχει ο οποιοσδήποτε πολίτης ή φορέας.

Ο τελικός σκοπός όλων αυτών των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι η έκδοση προεδρικού διατάγματος που μπορεί να βγει και μέσα στις αρχές του 2020.

Ωστόσο, όλο το έργο εξακολουθεί να κολλάει στην ρύθμιση για το Καυτατζόγλειο.

Σε περίπτωση πάντως που αλλάξουν τα πράγματα και υπάρξει η επιθυμητή ρύθμιση, ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει άμεσα στην ανάθεση του έργου σε αρχιτέκτονα και θα μετακομίσει στο Καυτατζόγλειο για 2-3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της Νέας Τούμπας.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.