ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει εμφύλιο πόλεμο

XCode
Μετά την έναρξη της διαδικασίας αποπομπής του, ο Αμερικανός πρόεδρος, έκανε λόγο για το πως το να απομακρυνθεί από το αξίωμα, θα φέρει την Αμερική αντιμέτωπη με μία διαμάχη «που μοιάζει με εμφύλιο πόλεμο».

Πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο, όταν η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για την «συνωμοσία του Trump Κρεμλίνου»...
μόλις έφθανε στη γραμμή του τερματισμού, και ο οικοδεσπότης του Λευκού Οίκου έψαχνε για χρήματα για να κάνει μια αχαλίνωτη γιορτή του μιλιταρισμού με τη μορφή παρέλασης προς τιμήν της ημέρας της ανεξαρτησίας, γράψαμε, ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που κυμάτιζε σημαίες στο πρόσωπο της Μόσχας και του Πεκίνου, ετοιμάζεται για λάθος πόλεμο. «Αν διαβάσουμε τι γράφουν οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αισθανθούμε το επίπεδο του αμοιβαίου μίσους που ο μισός Αμερικανικός λαός αισθάνεται για τον άλλο μισό , είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από την ιδέα ότι ο επόμενος πόλεμος για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι ιμπεριαλιστικός, αλλά εμφύλιος πόλεμος. «

Μετά την έναρξη της διαδικασίας μομφής, ο ίδιος ο Donald Trump μίλησε επίσης για το μελλοντικό αιματοκύλισμα στους Αμερικανούς δρόμους. Επικαλούμενος μια ομιλία από έναν εξέχοντα προτεσταντικό πάστορα, ο εθνικός ηγέτης υπαινίχθηκε σε ένα τουίτερ ότι αν απομακρυνθεί από το αξίωμα, η Αμερική θα αντιμετώπισε μια διαμάχη «που μοιάζει με εμφύλιο πόλεμο».

Για την αναφορά αυτού του όρου, ο οποίος είναι σχεδόν ταμπού στον επίσημο πολιτικό διάλογο, ο Trump επικρίθηκε άμεσα από τους δημοκράτες και τους Ρεπουμπλικάνους, και ο καθηγητής Δικαίου του Χάρβαρντ John Coates είπε ότι το ίδιο το Twitter είναι ένας ακόμη λόγος μομφής, καθώς ο Πρόεδρος φέρεται να απειλεί να εξαπολύσει εμφύλιο πόλεμο λόγω των νόμιμων ενεργειών του Κογκρέσου και της Γερουσίας.

Το πρόβλημα με αυτή τη θέση είναι ότι ο Trump είναι στην πραγματικότητα σωστός και το γεγονός ότι μετά από το Twitter του η κύρια τάση των αμερικανικών κοινωνικών δικτύων ήταν η # «εμφύλιος πόλεμος 2,0» είναι περιττή απόδειξη γι ‘ αυτό.


Κρίνοντας από την αντίδραση των υποστηρικτών του Προέδρου στην ομιλία που ανέφερε ο πάστορας Robert Jeffres, ο Trump είπε αυτό που συμβαίνει και τα λόγια του πάστορα αντανακλούν πραγματικά την άποψη των Τραμπιστών (ιδιαίτερα θρησκευτικών) σχετικά με την κατάσταση στην Ουάσιγκτον:

«Η Νάνσι Πελόσι (ηγέτης της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο). και οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να βάλουν στην άκρη τους αγώνες μομφής. Ξέρουν ότι δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Trump 2016 με την Χίλαρι Κλίντον, και γνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι δεν μπορούν να τον νικήσουν το 2020 και ότι η μομφή είναι το μόνο τους εργαλείο για να ξεφορτωθούν τον Donald Trump και τους Ρεπουμπλικάνους. Δεν έχει σημασία αν καούν στο έδαφος και αν καταστρέψουν τη χώρα στη διαδικασία <……> . Αν οι Δημοκρατικοί καταφέρουν να απομακρύνουν τον Πρόεδρο από τα καθήκοντά του (αλλά δεν θα τα καταφέρουν), θα οδηγήσουν σε ρήγμα που μοιάζει με εμφύλιο πόλεμο, και από αυτό το σχίσμα η χώρα μας δεν θα θεραπευτεί ποτέ»,-αυτές είναι οι λέξεις που αναφέρονται σε ένα προσωπικό Tweeter του Trump, που επέστρεψε στην επίσημη πολιτική ομιλία των Ηνωμένων Πολιτειών, την πιθανότητα ότι η αμερικανική κοινωνία θα βιώσει και πάλι την τραυματική εμπειρία της βίαιης εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης.

Τα νέα που έρχονται τώρα από το Λευκό Οίκο υποδεικνύουν ότι η διαδικασία μομφής του Trump «για πίεση στον Zelensky» είναι στην πραγματικότητα μια απελπισμένη προσπάθεια στα χαμένα, όταν ο Γενικός Εισαγγελέας William Barr και ο προσωπικός δικηγόρος του Trump Rudolph Giuliani θα αρχίσουν να δείχνουν ενοχοποιητικά στοιχεία στους κορυφαίους Δημοκρατικούς πολιτικούς και άλλους αντιπάλους του Trump και αυτό δεν είναι μόνο και όχι μόνο για την οικογένεια του πρώην αντιπροέδρου Joe Biden. Πολλοί άνθρωποι θυμούνται τώρα, αλλά όλα τα υλικά από τα οποία αργότερα μεγάλωσε η περίπτωση της «ρωσικής συνωμοσίας Trump» είναι το αποτέλεσμα των εργασιών των εργαζομένων και των εργολάβων της έδρας της Hillary Clinton σε συνεργασία με πρώην Αμερικανούς υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών , με τις Bρετανικές και Aυστραλιανές υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς και οι ανώνυμες (και πιθανώς μη υπάρχουσες) ρωσικές πηγές.

Προφανώς, όλος αυτός ο «Ρωσικός φάκελος» για τον Trump, όπου η δημιουργία και η προώθησή του- είναι μια μεγάλη ειδική επιχείρηση με στόχο την απομάκρυνση του νομίμως εκλεγμένου προέδρου, δηλαδή από νομική άποψη, μια απόπειρα ανταρσίας ή πραξικοπήματος που διεξάγεται από τμήμα της πολιτικής και ασφάλειας των ΗΠΑ με την Υποστήριξη ξένων υπηκόων που συνδέονται με ξένες (ειδικά Βρετανικές) υπηρεσίες πληροφοριών.

Μέχρι πρόσφατα, φαινόταν σαν να τη γλιτώσει, αλλά αποδεικνύεται ότι για μήνες τώρα, ο γενικός εισαγγελέας (το πρωτοπαλίκαρο του Trump, ο οποίος έκανε το καλύτερό του για να θάψει τη «Ρωσική συνωμοσία») ερευνά την υπόθεση. Αξιωματούχοι της CIA και του FBI συμμετείχαν στην προετοιμασία και προώθηση της «Ρωσικής συνωμοσίας», καθώς και την ενδεχόμενη επιτήρηση του υποψήφιου Trump και την καμπάνια του. Τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, ιδίως η Ουάσιγκτον Ποστ, έμαθαν για το τι συνέβαινε, επειδή ο Barr είχε εμπλακεί με τον Trump σε διαπραγματεύσεις με Βρετανούς και Αυστραλούς αξιωματούχους-για να διευκολύνουν την έρευνα σε αυτές τις χώρες, και πιθανότατα ήδη έλαβαν πληροφορίες που πήραν από δημοσιογράφους.

Αν οι «δυνάμεις ασφαλείας του ατού» έχουν στοιχεία συνωμοσίας εναντίον του Προέδρου, θα είναι αρκετό για τη μεγαλύτερη πολιτική διαδικασία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Και πίσω από τα κάγκελα μπορεί να βρεθούν και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της CIA και του FBI, και οι πελάτες τους από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος. Η πρακτική των δικών της Αμερικανικής μαφίας δείχνει ότι για μια μαζική «προσγείωση» αρκεί να βρεθεί ένας αδύναμος κρίκος-ένα μέλος της ομάδας, ο οποίος θα συμφωνήσει να καταθέσει σε αντάλλαγμα για επιείκεια.

Είναι λογικό ότι ήταν δυνατόν να εξαλειφθεί ή κατά κάποιο τρόπο να ελαχιστοποιηθεί ένας τέτοιος κίνδυνος μόνο με την επείγουσα δημιουργία ενός λόγου για την έναρξη των διαδικασιών μομφής.»

Επιπλέον, στον τομέα των συμφερόντων των Αμερικανών ερευνητών δεν συμμετείχαν μόνο οι συμμετέχοντες στην απόπειρα πραξικοπήματος με τη βοήθεια ενός ψεύτικου «Ρωσικού φακέλου», αλλά και οι σκελετοί στις ντουλάπες των κυρίων Δημοκρατικών πολιτικών.

Η Huffington Post αναφέρει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες αξιωματούχοι του τρέχοντος και του πρώην Υπουργείου Εξωτερικών έχουν λάβει συνέντευξη σε σχέση με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλαν πριν από πολλά χρόνια σε μια προσωπική διεύθυνση email (που σημαίνει ότι ένας ιδιωτικός διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) της Χίλαρι Κλίντον. » Αυτό σημαίνει ότι ο Trump μπορεί να επέστρεψε στο σκάνδαλο της μυστικότητας που συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας της Χίλαρι Κλίντον ως γραμματέας του κράτους, η οποία την έβλαψε σημαντικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας 2016.

Παρά το γεγονός ότι ένα από τα συνθήματα των Ρεπουμπλικάνων το 2016 ήταν το σύνθημα «φύτεψε την! (με την έννοια του «Βάλε τον Κλίντον στη φυλακή»-Ed.) «ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει απορρίψει μέχρι στιγμής τέτοιες ριζοσπαστικές ενέργειες. Ίσως με το να παρατηρούμε κάποιες σιωπηρές συμφωνίες για αμοιβαία αυτοσυγκράτηση με τους Δημοκρατικούς. Είναι πιθανό να μην λειτουργούν πλέον.

Εάν συνεχιστεί αυτό, οι επόμενοι δώδεκα μήνες θα έχουν πολλές πιθανότητες να αποτελέσουν μια περίοδο πρωτοφανούς πολιτικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο «στοχαστρο» της Γερουσίας των ΗΠΑ στο πλαίσιο της μομφής μπορεί να είναι ο Πρόεδρος της χώρας, και ταυτόχρονα στα συνήθη στοχαστρα για τα δικαστήρια μπορεί να είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της CIA και του FBI, καθώς και οι πιο σημαντικοί πολιτικοί του Δημοκρατικού Κόμματος .

Ο πολιτικός αγώνας θα μετατραπεί σε παιχνίδι «Ποιος χτυπάει ποιον πρώτος». Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα ότι ακόμη και μια τέτοια σκληρή σύγκρουση δεν θα αποκαλύψει τον νικητή, και τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η αντιπαράθεση από τις δικαστικές αίθουσες θα βγεί πραγματικά στους δρόμους και η εξουσία δεν θα πάρει αυτόν που καλύτερα «πυροβολεί» στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά αυτός που έχει καλύτερους υποστηρικτές να πυροβολούν.