Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας για τους αντιρρησίες συνείδησης

Την αύξηση της εναλλακτικής θητείας για όσους δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Τι αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ.

Αλλαγές στον χρόνο της στρατιωτικής θητείας των αντιρρησιών συνείδησης φέρνει το υπουργείο Άμυνας, όπως προκύπτει από το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)...

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «dikaiologitika.gr», οι αντιρρησίες συνείδησης καλούνται πλέον, να υπηρετήσουν εναλλακτική θητεία, συνολικής διάρκειας 15 μηνών. Αυτό αφορά όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

Την ίδια ώρα, οι δικαιούχοι μειωμένης θητείας, καλούνται να υπηρετήσουν για διάστημα 12 μηνών.

Οι παραπάνω αλλαγές αφορούν όσους θα παρουσιαστούν στις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης.


Αντίθετα, όσοι έχουν ήδη παρουσιαστεί, θα υπηρετήσουν με βάση το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο περιελάμβανε εναλλακτική θητεία, διάρκειας 12 και εννέα μηνών, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι αντιρρησίες συνείδησης θεωρούνται όσοι στρατιώτες – φαντάροι δηλώνουν εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν ενόπλως για λόγους ιδεολογικούς ή / και συνείδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.