Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Σε νέα δίκη οι αδερφοί Αγγελόπουλοι με τον πατέρα τους

Άλλο ένα επεισόδιο αναμένεται να… παιχτεί στη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, με τον πατέρα τους, Κωνσταντίνο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «mononews.gr», το Μονομελές Εφετείο Αθηνών ζήτησε τη νέα γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας....
του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, καθώς η πρόεδρος των Εφετών δεν κατάφερε να καταλήξει σε οριστική απόφαση για το αν ο επιχειρηματίας μπορεί να διευθύνει τις επιχειρήσεις του.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του «mononews.gr»:

Νέα δίκη, νέα διπλή πραγματογνωμοσύνη και νέα παράταση στη δικαστική κρίση για το ποιος θα συνεχίσει να ηγείται της μικρής αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Αυτή είναι η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και αποκαλύπτει σήμερα το Μononews.

Η πρόεδρος Εφετών δεν κατάφερε να καταλήξει σε οριστική απόφαση για το αν ο επιχειρηματίας μπορεί να διευθύνει τον κολοσσό των επιχειρήσεων του. Ή εάν τα προβλήματα υγείας του, καθιστούν αναγκαίο τον ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη.

Αυτό το τελευταίο ζητούν οι δύο γιοι του, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Έχουν προσφύγει στο Εφετείο, ζητώντας να ακυρωθεί η πρωτοβάθμια απόφαση.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κρίνει τον πατέρα τους νοητικά υγιή και ικανό να συνεχίσει να λαμβάνει αποφάσεις και να διοικεί τις εταιρείες του, απορρίπτοντας το δικό τους αίτημα για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη.

Η νέα απόφαση του Εφετείου

Με την υπ’αριθμόν 5598 απόφασή του, που δημοσιεύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2019 (έξι μήνες δηλαδή μετά τη συζήτηση της υπόθεσης), το Μονομελές Εφετείο αποφάσισε ότι απαιτούνται κι άλλα αποδεικτικά ιατρικά στοιχεία για να καταλήξει σε ασφαλή κρίση για την κατάσταση της υγείας του 74χρονου επιχειρηματία.

Έτσι, το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης, διέταξε την επανάληψη της δίκης και διόρισε (αυτή τη φορά) δύο νέους ιατρικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι έχουν προθεσμία 90 ημερών από την αποδοχή του διορισμού τους, για να παραδώσουν την πλήρως αιτιολογημένη έκθεση τους για την κατάσταση της υγείας του κ. Αγγελόπουλου.

Το σκεπτικό

Η πρόεδρος Εφετών έκρινε ότι είναι αντιφατικές οι γνωματεύσεις των γιατρών (του πρώτου δικαστικού πραγματογνώμονα και των λοιπών νευρολόγων-ψυχιάτρων που έχουν εξετάσει τον επιχειρηματία).

Η ίδια η δικαστικός, τον περασμένο Απρίλιο που συζητήθηκε η προσφυγή των παιδιών του κ. Αγγελόπουλου, είχε ζητήσει να παραμείνει στο γραφείο της, μόνο ο επιχειρηματίας,, προκειμένου να έχει μία άμεση και προσωπική επικοινωνία μαζί του για να διαμορφώσει τη δική της αντίληψη για την υγεία του.

Τότε, επί μία ώρα υπέβαλε ερωτήσεις στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Τώρα στο σκεπτικό της απόφασης της αναφέρει:
«Εν όψει των αντιφατικών στοιχείων και μετά από πολλαπλή επικοινωνία του δικαστηρίου με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κρίνεται επιβεβλημένη η συμπληρωματική απόδειξη.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.