Ερντογάν προς Ευρωπαίους: Θα ανοίξω τις πύλες της κολάσεως

0
Νέες απειλές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ευρώπης. Απειλεί να ανοίξει ξανά τις «πύλες της κολάσεως» για το προσφυγικό! «Θα σας στείλω 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Απαιτεί (!) να μη χαρακτηριστεί εισβολή η επιχείρηση στη Συρία! Μετά την ανακοίνωση κατά Ελλάδας και Κύπρου, έβρισε και τον πρόεδρο της Αιγύπτου! «Είναι δολοφόνος», είπε.

Για τον Ερντογάν, η επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 24 ώρες στη βορειοανατολική Συρία, δεν είναι εισβολή....
Κι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση τολμήσει (!) να τη χαρακτηρίσει έτσι, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οργή του.

Με όπλο, ξανά, το προσφυγικό, ο Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ε.Ε. πως θα «πνίξει» την Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία. Εκμεταλλευόμενος το «όπλο» που του έχει δώσει η ίδια η Ευρώπη, ο Ερντογάν απείλησε, για πολλοστή φορά, να ανοίξει τα σύνορα.

«Αν η Ε.Ε. επιχειρήσει να περιγράψει την επιχείρησή μας (στη βορειοανατολική Συρία) ως εισβολή, η δουλειά μας θα είναι εύκολη, θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες σε εσάς», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε κομματική εκδήλωση. Και μόλις εκτόξευσε τη νέα απειλή, καταχειροκροτήθηκε!

Το νέο νταηλίκι Ερντογάν έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είχε προειδοποιήσει την Τουρκία πως «αν το σχέδιό της είναι να δημιουργήσει «ζώνη ασφαλείας», να μην περιμένει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση«.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν η μοναδική που έβαλε στο στόχαστρό του ο Ερντογάν. Λίγες ώρες μετά την άνευ προηγουμένου ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά Ελλάδας και Κύπρου, με αφορμή την τριμερή που έγινε το Κάιρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι!

Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο twitter ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρ, ο Ερντογάν χαρακτήρισε δολοφόνο τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον κατηγόρησε ακόμη και για το θάνατο του πρώην προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι!

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε «δολοφόνο» τον πρόεδρο της Αιγύπτου, λέγοντας πως όχι μόνο «σκότωσε» τη δημοκρατία στη χώρα του, αλλά έριξε και πιθανόν δολοφόνησε τον Μόρσι μέσα στο δικαστήριο!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)