«Γη & ύδωρ» στην Τουρκία από Τραμπ – Αίρονται όλες οι κυρώσεις με εντολή του Αμερικανού προέδρου – «Χαστούκι» από ΕΕ

0
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι μετά τις διαβεβαιώσεις της Τουρκίας ότι θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός, αποφάσισε να άρει τις κυρώσεις που της είχε επιβάλλει στις 14 Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ στηρίζοντας ανοικτά πλέον την Τουρκία και αίροντας ακόμα και τις κυρώσεις «χάδια» στην Τουρκία, νομιμοποιούν όλα τα απάνθρωπα εγκλήματα που έγιναν σε τραγικά μικρό διάστημα κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης...
«Πηγή Ειρήνης», η οποία είχε ως στόχο την εθνοκάθαρση των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, ενώ οδήγησε και στην απελευθέρωση εκατοντάδων τζιχαντιστών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας θα αρθούν καθώς «τις τελευταίες πέντε ημέρες η εκεχειρία που εμείς πετύχαμε τηρείται και τηρείται πολύ καλά και πέρα από κάθε προσδοκία. Σήμερα το πρωί η κυβέρνηση της Τουρκίας ενημέρωσε την κυβέρνησή μου ότι σταματούν οι μάχες και ότι η εκεχειρία θα είναι μόνιμη.

Βέβαια η λέξη μόνιμη σ’ αυτό το μέρος του κόσμου είναι κάτι συζητήσιμο. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Αλλά εγώ πιστεύω ότι θα είναι μόνιμη. Έτσι, διέταξα τον υπουργό Οικονομικών να άρει όλες τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία στις 14 Οκτωβρίου λόγω της επίθεσης της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στα σύνορα της Τουρκίας».

Δυνατό «χαστούκι» από ΕΕ: Περικόπτεται η χρηματοδότηση της ενταξιακής πορείας
Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο – Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας


Υπερψηφίστηκε η τροπολογία της Εύας Καϊλή στην Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ως συνέπεια της επιθετικής στρατηγικής της όπως και της στάσης της απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας.

Στο κείμενο του προϋπολογισμού, υπογραμμιζόταν η δυσαρέσκεια της Ένωσης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ποιότητα της δημοκρατίας στη Τουρκία.

Με τροπολογία της η Εύα Καϊλή πήγε ένα βήμα παραπέρα, ώστε η περαιτέρω μείωση χρηματοδοτικών πόρων και η αδρανοποίηση 100 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, να υιοθετηθεί όχι μόνο στη βάση εσωτερικών πολιτικών συνθηκών αλλά και ως συνέπεια «της συστηματικής και σοβαρής προσπάθειας της Τουρκίας να υπονομεύσει την περιφερειακή ασφάλεια με επιθετική δράση εναντίον Κρατών-Μελών».

Πρακτικά, με τη διατύπωση αυτή η Επιτροπή Προϋπολογισμών αποδεικνύεται πως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο εξωτερικής πολιτικής ή άσκησης οικονομικής πίεσης. Φωτογραφίζει δε, Ελλάδα και Κύπρο, βάζοντας έναν επιπλέον δείκτη προστασίας στα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)