ΔΕΘ: Όταν ο Μητσοτάκης «λύγισε» στη συνέντευξη Τύπου – Video

| Kafeneio™ |
Κατά τις δυόμιση ώρες της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε να… λυγίζει, απαντώντας σε δύο ερωτήσεις.

Ερωτηθείς για το προσφυγικό, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθησία του στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων....
«Έχουμε αποσυμφορήσει τα νησιά, καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά είναι μια προσωρινή λύση αυτή που βρήκαμε. Δεν μπορούν αυτές οι ροές να συνεχιστούν επ’ άπειρον. Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Θα κινήσω μια διαδικασία που θα ενημερώσω αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για να μας βοηθήσουν και να γίνει καταμερισμός ασυνόδευτων ανηλίκων σε όλες τις χώρες. Είναι αστείο να λέμε ότι δεν μπορούν χώρες να δεχτούν 50 ή 100 παιδιά. Κάποιες χώρες δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά να έχουν τα οφέλη της Σέγκεν. Αν θέλει μια χώρα να είναι στο Σέγκεν, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης πρέπει να δέχεται τις αποφάσεις της Ε.Ε. αλλιώς να υπάρχουν κυρώσεις».



Κυριάκος Μητσοτάκης: Η υπόσχεση στην μητέρα του

Σε άλλη ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τα άτομα με αναπηρία, αναφέρθηκε στη μητέρα του. «Θέλουμε μία συγκροτημένη προσέγγιση στο θέμα τον ατόμων με αναπηρία. Το έχω αναλάβει προσωπικά και θα παρουσιάσουμε καινοτόμες προτάσεις». Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του την Παρασκευή στην εθνική ομάδα τυφλών και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα άτομα αυτά και την ψυχική τους δύναμη. Μίλησε δε και για την προσωπική διάσταση που έχει το θέμα, λόγω της μητέρας του. «Είναι ένα προσωπικό στοίχημα που έχω αναλάβει και -τολμώ να πω- μια βαθειά προσωπική υποχρέωση που έχω απέναντι στη μητέρα μου, η οποία ήταν η πρώτη που έβαλε στο δημόσιο διάλογο τα θέματα της αναπηρίας, μιλώντας με θάρρος για το δικό της πρόβλημα…».