“Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” από Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Τώρα λέει “θα είμαστε πολυ αυστηροί στην εφαρμογή της, δεν μπορεί να αλλάξει” (vid)

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Έθνους, Σπύρου Μουρελάτου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε:

“Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει προεκλογικά, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία επιζήμια συμφωνία. Το έχω επισημάνει σε όλες τις διεθνείς επαφές μου. Προσθέτω όμως αυτό που είχα πει προεκλογικά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κυρωμένη από την ελληνική Βουλή και δεν αλλάζει κατά το δοκούν. Eίχα θέσει όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Eίχα πει ότι εάν η Συμφωνία ψηφιστεί και κυρωθεί δύσκολα αλλάζει....
Να είστε σίγουροι πως θα είμαστε πολύ αυστηροί ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τη βρήκαμε και την κληρονομήσαμε. Αυτό που χρειάζεται η Βόρεια Ελλάδα είναι ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Μίλησα για προστασία των μακεδονικών προϊόντων, μίλησα για το brand της Μακεδονίας. Όταν ακούει ο άλλος Μακεδονία θα πρέπει να ακούει τη δική μας Μακεδονία. θα πρέπει να υποστηρίξουμε τη δική μας πολιτιστική κληρονομιά. Δεν έχει προβλεφθεί κάποια συνάντηση με τον Ζάεφ. Προφανώς και θα τον συναντήσω”.