Thomas Cook: Μέχρι 500 εκατ. ευρώ το «κανόνι» για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις!

Οι επιπτώσεις της πτώχευσης της Thomas Cook στην ελληνική τουριστική αγορά, ήδη, κάνουν την εμφάνισή τους και είναι πράγματι σημαντικές: Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ η ζημιά μπορεί να ανέλθει μέχρι τα 500 εκατ. ευρώ!

 Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο, τα Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού να προχωρήσουν στην υιοθέτηση άμεσων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Thomas Cook στη χώρα μας....

Σε πρώτη φάση αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα η αναστολή φόρου διαμονής για τις επιχειρήσεις που πλήττονται – αν και παραμένουν άγνωστα τα κριτήρια επιλογής τους.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ σημείωναν πως είναι «νωρίς ακόμα» για αποφάσεις σχετικές με ΦΠΑ, εισόδημα κλπ γιατί τα στοιχεία που δίνουν οι ενδιαφερόμενοι έχουν μεγάλες αποκλίσεις. Αποφασίστηκε δε να επαναληφθεί σε δύο-τρεις ημέρες η σύσκεψη όταν θα υπάρχουν πιο αξιόπιστα στοιχεία.

Σημειώνεται πως οι αποκλίσεις στις εκτιμήσεις για την ζημία του ελληνικού τουρισμού είναι όντως μεγάλες. Τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι για φέτος δεν θα είναι μεγάλες, ενώ άλλοι θεσμικοί παράγοντες, όπως ο ΣΕΤΕ υπολογίζει τη ζημία από 250 έως 500 εκατ. ευρώ!