Το μεγαλύτερο street art στον κόσμο αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή...

Μια ηλικιωμένη γυναίκα κοιτάζει νυσταλέα τ’ αυτοκίνητα που περνούν από τη διπλανή Περιφερειακή. Μια πλαστική σακούλα “πετάει” ενώ ο αέρας φυσά πάνω από τη νυσταγμένη φιγούρα. Πρόκειται για το καινούριο street art έργο – που μάλιστα σημειώνει και νέο ρεκόρ- με όνομα «Quel temps fera-t-il demain?», που σημαίνει «Τι καιρό θα κάνει αύριο;» “χτυπώντας καμπανάκι” για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας...

Πρόκειται για μια συμβολική υπενθύμιση για το κεντρικό ερώτημα της επόμενης γενιάς σε έναν πλανήτη που πασχίζει να προλάβει την κλιματική αλλαγή και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχουν έρθει “τα πάνω…κάτω”.

Το καινούργιο έργο που δημιούργησε το καλλιτεχνικό δίδυμο Ella & Pitr που ειδικεύεται στο street art, έγινε στο Παρίσι, στο εκθεσιακό πάρκο της γαλλικής πρωτεύουσας. Η επιφάνεια που καλύφθηκε από την δημιουργία του είναι έκτασης 25.000 τετραγωνικών μέτρων, στέλνοντας ένα επίκαιρο μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

Οι Ella & Pitr κατάφεραν με τη νέα τους δημιουργία να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν από το 2015, με το έργο «Λίλιθ και Όλαφ» στη Νορβηγία, με εμβαδόν 21.000 τετραγωνικά μέτρα.

Οι Ella & Pitr απέκτησαν πρόσβαση στην οροφή του Συνεδριακού Κέντρου στο Paris Expo Porte de Versailles μέσω της Art en Ville, ένωσης που φέρνει καλλιτέχνες σε επαφή με ιδιοκτήτες κτηρίων για να χρησιμοποιήσουν οι πρώτοι ως «καμβά» για τα έργα τους χώρους άνευ τωρινής χρήσης στην πόλη.

Απολαύστε το έργο: