Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή, μετά τις δολοφονίες και την εκλογική ήττα

XCode
0
Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμά της, κάνοντας εκτενή αναφορά στο κλείσιμο των κεντρικών γραφείων και στην πτώση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. 

"Η κουρελιασμένη σημαία, το σπασμένο σήμα, οι κλειστές πόρτες λένε μια άλλη ιστορία: της ανόδου και της πτώσης της Χρυσής Αυγής...
, στις πλάτες της οργής και της οικονομικής κρίσης, του εμπορίου μίσους, του φόνου και των εγκληματικών κατηγοριών", αναφέρει το δημοσίευμα.

Κάνοντας λεπτομερή αναφορά στο κλείσιμο των γραφείων, ο Guardian σημειώνει ότι "φαίνεται πως έκλεισε ο κύκλος μιας εποχής που καθορίστηκε από πολιτική μίσους - με επιτομή τις νυχτερινές πορείες με πυρσούς και ναζιστικούς χαιρετισμούς και ομάδες κρούσης που έσπερναν πανικό και φόβο με συντονισμένες επιθέσεις σε μετανάστες, συνδικαλιστές και πολιτικούς αντιπάλους".

"Οι Ελληνες, σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους, γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό, εγκαταλείποντας την ακραία πολιτική και την πολεμική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα κόμμα που υποσχέθηκε να είναι αυστηρό στον νόμο και την τάξη και να ενισχύσει τις περιπολίες στα ελληνικά σύνορα", σημειώνεται σε άλλο σημείο και συμπληρώνεται: "Το βαθύ πηγάδι της οργής από την ατελείωτη λιτότητα, που εκμεταλλεύτηκαν οι νεοναζιστές, σταδιακά στέρεψε".

Η εφημερίδα κάνει αναφορά, επίσης, στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη δίκη 69 μελών της ακροδεξιάς παράταξης σημειώνοντας: "Η δολοφονία προκάλεσε έρευνα άνευ προηγουμένου για την αποδοχή της δολοφονικής βίας από τη Χρυσή Αυγή, που είναι έμφυτη στη ναζιστική ιδεολογία".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)