Ραγδαίες εξελίξεις! Νέα ήττα για τον Τζόνσον – Μπλόκο σε Brexit χωρίς συμφωνία

Νέο χαστούκι από το Βρετανικό Κοινοβούλιο πέρασε νόμο που ζητά από τον Τζόνσον καθυστέρηση του Brexit. Πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο Τζόνσον.

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία, μετά το δεύτερο κοινοβουλευτικό «χαστούκι» στον Μπόρις Τζόνσον και την επιμονή του για Brexit στις 31 Οκτωβρίου, ακόμη και χωρίς συμφωνία...

Συγκεκριμένα ο νόμος για την αναβολή του Brexit -στον οποίο αντιτάχθηκε σθεναρά ο Μπόρις Τζόνσον- πέρασε το πρώτο κρίσιμο στάδιο και έλαβε το πρώτο «ναι» της Βουλής των Κοινοτήτων, με 329 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 300 να ψηφίζουν κατά.

Η σημερινή ψηφοφορία αφορούσε σχέδιο νόμου που θα αναγκάσει τον Τζόνσον να ζητήσει από την Ε.Ε. αναβολή του διαζυγίου Βρετανίας – ΕΕ για τρίτη φορά, ως την 31η Ιανουαρίου 2020. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγει είναι νε έχει εγκριθεί προηγουμένως από το βρετανικό κοινοβούλιο συμφωνία για τους όρους και τον τρόπο της αποχώρησης.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Τζόνσον θα ζητήσει να συζητηθεί η πρότασή του για πρόωρες εκλογές – με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Οκτωβρίου- όμως για να περάσει αυτή η πρόταση θα χρειαστεί πλειοψηφία 2/3, την οποία και φυσικά δεν διαθέτει.