Ίδρυμα της Βουλής: Ανάκληση διορισμού υπαλλήλου που προσελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ

| Kafeneio™ |
Ανακαλείται διορισμός υπαλλήλου που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο διορισμός του, όπως και δύο ακόμη υπαλλήλων, είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον Νίκο Βούτση.

Στην ανάκληση του διορισμού του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας επί ΣΥΡΙΖΑ Ιδομενέα Μανωλιτσάκη στο ίδρυμα της Βουλής προχώρησε με σημερινή απόφασή του η διοίκηση του ιδρύματος....
Ο διορισμός του κ. Μανωλιτσάκη και 2 ακόμα υπαλλήλων στο Ίδρυμα της Βουλής είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον τέως πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νίκο Βούτση καθώς χαρακτηρίστηκαν προεκλογικά κομματικά ρουσφέτια από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Μανωλιτσάκης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση επικεφαλής της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου, είχε προσληφθεί στις 31 Μαΐου 2019 με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους απασχόλησης για δύο (2) έτη, σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πληροφορικής.

«Ο εν λόγω υπάλληλος τοποθετείται στοΤμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Προβολής και Πολυμέσων και αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα της ειδικότητάς του ή όποια άλλα συναφή, παρεμφερή ή άλλα καθήκοντα του αναθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή ή η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος», αναφερόταν στη σχετική απόφαση της προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής Νίκης Μαρωνίτη.

Με σημερινή απόφαση όμως της κυρίας Μαρωνίτη ανακαλείται η παραπάνω απόφαση. Χαρακτηριστικό είναι πώς στην αιτιολογία της αναφέρεται επί λέξει για τον κ. Μανωλιτσάκη ότι ανακαλείται ο διορισμός του «για λόγους διαφορετικής εκτίμησης των αυτών πραγματικών περιστατικών, και συγκεκριμένα, έπειτα από επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος της Βουλής, ειδικότερα στο πεδίο των δράσεων που άπτονται ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αφορούν σε εν γένει ζητήματα λειτουργίας του νομικού προσώπου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, δεν κρίνεται, επί του παρόντος, αναγκαία η πλήρωση της εν λόγω θέσης»!