«Άκυρο» από Ολλανδία σε ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ - Ε.Ράμα: «Δεν φταίμε εμείς - Αυτοί φταίνε»

XCode
Σήριαλ μέχρι τελευταία στιγμή με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, καθώς πολλές χώρες δεν την θέλουν στην ΕΕ.

Η Αλβανία έφαγε «πόρτα» από την Ολλανδία. Η βορειοευρωπαϊκή χώρα λέει «όχι» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία....

Η Ολλανδία, όπως γράφει η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα», δεν θα δώσει το «ΟΚ» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για τα ευρωπαϊκά θέματα το είπε εμμέσως πλην σαφώς.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η θέση της Ολλανδικής κυβέρνησης σήμερα δεν είναι πολύ διαφορετική από τη θέση που τήρησε τον Ιούνιο, όταν υπήρξε αρνητική τοποθέτηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι περιπτώσεις των Σκοπίων και της Αλβανίας, θα πρέπει να εξετασθούν ξεχωριστά.

«Είναι χώρες διαφορετικές, με διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικό βαθμό προόδου στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων».

Ενώ για τα Σκόπια άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση θα είναι θετική, για την Αλβανία δήλωσε:

«Η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοικτή, μόλις η χώρα εκπληρώσει τους όρους», οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «μέχρι τώρα δεν έχουν εκπληρωθεί».

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όπως γράφει η «Πανόραμα», αντέδρασε έμμεσα στις δηλώσεις αυτές του Ολλανδού ΥΠΕΞ.

Σε επικοινωνία με πολίτες, ο Ράμα άφησε να εννοηθεί ότι «ένα “όχι” από την Ολλανδία, δεν θα έχει σχέση με την Αλβανία, αλλά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ολλανδία».

Η Γαλλία και η Δανία, δύο ακόμα χώρες που έχουν επιφυλάξεις, σημειώνει η εφημερίδα, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα επίσημα στο θέμα.