Για πολλά γέλια (του Διονύση Χαριτόπουλου)

2
Γιατί γελάτε, κύριοι;

Εχουμε νέο πρωθυπουργό. Του κουτιού.

Μόλις πριν δύο μήνες βγήκε απ’ την κάλπη και τον υποδέχθηκαν ως Μεσσία σύσσωμα σχεδόν τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Είναι ευθυτενής, καλοταϊσμένος, καλοσπουδαγμένος, αρτιμελής, με «ονομασία προέλευσης» και σε ηλικία που αν το μυαλό δεν έχει πήξει, δεν πρόκειται να πήξει ποτέ....


Απ’ όσους τον γνωρίζουν προσωπικά, άλλοι τον θεωρούν εξόχως ευφυή, άλλοι το ακριβώς αντίθετο. Για κανονικός, δεν έχει ακουστεί.

Εμείς οι υπόλοιποι, μαθαίνουμε γι’ αυτόν, όσα μας επιτρέπουν να μάθουμε. Ενα ακάματο επιτελείο επικοινωνιολόγων και δημοσιογράφων φροντίζει με πρωτοφανή επιμέλεια την εικόνα του.

Φυσικά υπό τη σοφή καθοδήγηση και ευθύνη του ίδιου.

Ετσι έχουμε κατά καιρούς ενημερωθεί για ορισμένα από τα μεγάλα χαρίσματα που διαθέτει. Τις θαυμαστές του ιδιότητες που θα οδηγήσουν τη χώρα μπροστά, όχι σαν τους προηγούμενους μίζερους που μας χτίκιασαν.

Πρώτον, είναι οραματιστής.

Τον θυμόμαστε όλοι σ’ ένα ξεροχώραφο με τα μανίκια σηκωμένα να αγορεύει σπινθηροβόλος στους πιστούς του, που κάθονταν σε δεμάτια σανό παρατεταγμένα σαν σχολικά θρανία. Αυτή τη φωτογραφία του πρέπει να τη φυλάξει.

Επική και ρομαντική μαζί, αποδίδει όλο το μεγαλείο μιας σχεδιαζόμενης αγροτικής εξέγερσης. Αυτός που τη σκηνοθέτησε συναγωνίζεται επάξια σεκάνς απ’ την ταινία «Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα» των Ταβιάνι.

Μετά είναι ατρόμητος.

Επί δικτατορίας, τότε που οι περισσότεροι ενήλικοι είχαν λουφάξει, αυτός δεν δείλιασε. Προφανώς έδρασε μυστικά, γιατί ουδείς θα ήξερε κάτι, αν ο ίδιος δεν δήλωνε πως ήταν «από έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος».

Επίσης είναι «ωραίος γκόμενος».

Δεν ξέρουμε πόσο η ομολογουμένως ακαταμάχητη γοητεία του βοηθάει στα πρωθυπουργικά καθήκοντα. Για να φροντίσει το επιτελείο του η πληροφορία να αναπαραχθεί σε όλα τα μέσα, κάπου πρέπει να χρησιμεύει. Ισως είναι προσόν για ξένες γυναίκες πολιτικούς και κατασκόπους.

Και διαθέτει υπέροχο χιούμορ.

Οχι τίποτα λεκτικές κρυάδες και αστειάκια (λέει κι απ’ αυτά) αλλά συνεχείς μορφασμούς επιπέδου Κομέντια ντελ άρτε. Ζωγραφίζει με το πρόσωπο. Τόσο πηγαίο ταλέντο είχαμε χρόνια να δούμε.

Να είναι καλά ο άνθρωπος. Τουλάχιστον, θα γελάσουμε.

Ισως γι’ αυτό, ούτε μετά την εκλογή του δεν έχει κοπάσει το διατεταγμένο χειροκρότημα.

Συνεχίζεται αμείωτο να σκεπάσει τα χάχανα.

δημοσιεύτηκε στην efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. Ο Τσίπρας παρακαλά να τον παραπέμψουν για την NOΒΑΡΤΙΣ.
    Στεναχωριέται γιατί δεν του δίνουν την ευκαιρία να εμφανιστεί ως διωκόμενος. Να γίνει ένας νέος Α. Παπανδρέου! Θέλει να γίνει ήρωας. Πόσο θράσος!
    Ο Παπαγγελόπουλος δεν θα τολμούσε να κάνει μεθοδεύσεις για να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αν δεν συμφωνούσε ο Τσίπρας.
    Αλλά δεν τον παραπέμπουν και καλά κάνουν.
    Δεν είναι ηλίθιοι στην Ν.Δ ούτε στο ΚΙΝΑΛ.
    Δεν υπάρχει πιο βρώμικο, μαφιόζικο στήσιμο υπόθεσης από την παραπομπή των δέκα κορυφαίων στελεχών της τότε αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο NΟΒΑΡΤΙΣ.
    Ο Τσίπρας επεδίωκε να θάψει το σκάνδαλο των χιλιάδων γιατρών που ενέχοντο σε χρηματισμό και να ενοχοποιήσει αντιπάλους που συνέδεσαν το όνομά τους με την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

    Οι μαρτυρίες στήθηκαν με καταθέσεις προστατευμένων μαρτύρων και ο Πολάκης φώναζε να μπει κανείς στην φυλακή. Οι φάκελοι για τους 7 μπήκαν ήδη στο αρχείο.
    Προστατευμένοι μάρτυρες αλλάζουν τις καταθέσεις τους.
    Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος κατάθεσαν μηνύσεις υπερασπιζόμενοι την υπόληψή τους.
    Ο αρεοπαγίτης κ. Αγγελής συγκλονίζει με τις καταγγελίες του και ο Παπαγγελόπουλος οδεύει σε δύσκολους δρόμους.

    Πως τα φέρνει η ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ, ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΡΧΗΓΟ.
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΗΡΩΑΣ.
    ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου