Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Σε τι θα αναφέρεται η πολιτική διακήρυξη Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με κομματικές πηγές να τονίζουν πως η συζήτηση έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες ώρες γύρω από το περιεχόμενο της πολιτικής διακήρυξης. 

Η πολιτική διακήρυξη θα είναι ένα κείμενο-προσκλητήριο, όπως τόνισε και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία. Θα αναφέρεται στην πολιτική συγκυρία κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, στους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη...
, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογία και την κλιματική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο έχει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αρχικό χωρίς να έχουν καταγραφεί σημαντικές διαφωνίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος έθεσε το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί  να φτιάξει τις προϋποθέσεις για να γυρίσει στην κυβέρνηση, για να απαντήσει ο ίδιος ότι πρόκειται για λάθος ερώτηση.

Όπως επεσήμανε, «οι  αριστεροί κάνουν αυτά που πιστεύουν. Δεν έχουν αυτοσκοπό την εξουσία».

Τόνισε, στη συνέχεια, ότι δεν φοβάται «την πασοκοποίηση καθώς η σοσιαλδημοκρατία δεν ασχολήθηκε με θέματα όπως οι ανισότητες η κλιματική αλλαγή», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, «γι αυτό έφτασε εκεί που έφτασε».
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.