Αντιδράσεις για έργο Γερμανού καλλιτέχνη που απεικονίζει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και μια... μπανάνα

0
Σε μία άκομψη στάση απεικονίζει τον «Σουλτάνο του Βοσπόρου», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε έργο του ο Γερμανός καλλιτέχνης Τόμας Μπάουμγκερτερ, ο οποίος ετοιμάζεται να εκθέσει τον πίνακά του σε έκθεση pop art.

O Γερμανός καλλιτέχνης δέχεται έντονη κριτική για την πρόθεσή του να εκθέσει το έργο του σε έκθεση pop art στην Κολωνία.

Η πόλη Ντέλμπρουκ της Κολωνίας και το Μουσείο της πόλης είναι χορηγοί της έκθεσης «Γερμανική αστική pop art», η οποία ξεκινά το Σαββατοκύριακο....

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild», το τουρκικό γενικό προξενείο λέγεται ότι άσκησε πίεση στο δημοτικό συμβούλιο να μην επιτρέψει την έκθεση του έργου.

Υπό τον τίτλο «Τούρκος δικτάτορας», το έργο του καλλιτέχνη προκαλεί αφού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απεικονίζεται σκυμμένος, γυμνός από τη μέση και πάνω, με μία μπανάνα στο πίσω μέρος.

Από την πλευρά του, το μουσείο της πόλης Ντέλμπρουκ έχει ξεκάθαρη θέση. Ο αντιπρόεδρος του μουσείου Μίχαελ Οιλερ Σμιντ δήλωσε στην εφημερίδα «Bild»: «Για μένα, η ελευθερία της τέχνης είναι απαραβίαστη!»...

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Φεβρουάριο του 2018, το έργο του Μπάουμγκερτελ συμμετείχε σε περίπτερο έκθεσης στην πόλη Καρλσρούη της νότιας Γερμανίας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)