Δήμαρχος Μιλάνο: «Με 70 εκ. πωλείται το Σαν Σίρο»

Κοντά στα 70 εκατομμύρια κοστολογεί ο δήμος του Μιλάνου το Σαν Σίρο, σύμφωνα με δηλώσεις του δήμαρχου Τζουζέπε Σάλα, ώστε να το αγοράσουν η Μίλαν και η Ίντερ για να προχωρήσει η κατασκευή νέου γηπέδου. Ενώ, έβαλε στο τραπέζι το κτίσιμο γηπέδου σε άλλη τοποθεσία.

«Νομίζω ότι ήταν περίπου 70 εκατομμύρια....
Οι εταιρείες μπορούν νόμιμα να επιλέξουν τι προτιμούν. Επίσης, υποτίθεται ότι υπάρχει και η επιλογή για ένα νέο στάδιο στο Sesto San Giovanni. Προφανώς δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη μια τέτοια εξέλιξη για εμάς, αλλά εδώ μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε αρχικά.

Οι δύο ομάδες πριν από μερικούς μήνες παρουσίασαν πλάνο για τη δημιουργία νέου γηπέδου, αξίας 600 εκ. ευρώ, στη θέση του Σαν Σίρο, το οποίο θα κατεδαφιζόταν. Όμως, ο δήμος απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η πώληση του γηπέδου μοιάζει μία συμβιβαστική λύση, καθώς όπως τονίζει και στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος πρέπει να βρεθεί μία απόφαση, που θα βολεύει τα συμφέροντα και των δύο.

«Εδώ πρέπει να συνθέσουμε το δημόσιο συμφέρον με τις νόμιμες φιλοδοξίες των ιδιωτικών εταιρειών να έχουν ένα γήπεδο που για αυτούς σημαίνει περισσότερα έσοδα. Το σημαντικό είναι να φτάσουμε σύντομα σε μια απόφαση, επειδή αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να παραμείνει ανοικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή συνεργασία σε κάθε περίπτωση», κατέληξε ο Τσουζέπε Σάλα.