Στοιχεία σοκ για το μεταναστευτικό: Από το 2016 επιστρέψαμε στην Τουρκία 1.900 αλλοδαπούς και δεχθήκαμε 310.000!

0
«Καζάνι που βράζει» θυμίζει για άλλη μια φορά το «προσφυγικό» όπως χαρακτηρίζονται οι αθρόες είσοδοι και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «πνίγονται» από τους αλλοδαπούς, τη στιγμή που οι δήμαρχοι κρούουν, απλώς τον «κώδωνα του κίνδυνου»....

Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταδεικνύεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική των ανοικτών συνόρων της προηγούμενης κυβέρνησης δεν της ήταν αρκετή, καθώς επιθυμούσε -και το έπραξε- και μηδενικές αναχωρήσεις από την Ελλάδα.

Έτσι σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από Μάρτιο του 2016 στο πλαίσιο της περίφημης «μεταναστευτικής συμφωνίας» επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Τουρκία  1.904 άτομα και αυτούς η προηγούμενη κυβέρνηση  τους επέστρεψε με "μαύρη καρδιά" καθώς ήθελαν να φύγουν οι ίδιοι!

Το ίδιο διάστημα στην Ελλάδα μπήκαν 310.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες (150.000 περίπου από το Μάρτιο του 2016 και μετά, 68.112 το 2017,  και 93.367 το 2018) οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα, καθώς η τότε κυβέρνηση είχε φροντίσει να «θωρακίσει» τα σύνορα στην έξοδο από τη χώρα.

Σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση αυτή κινείται στους ίδιους κωμικοτραγικούς  ρυθμούς όπως και τα προηγούμενα χρόνια αφού η πολιτική των ανοικτών συνόρων παραμένει αμετάβλητη.

Συγκεκριμένα, πάνω από δύο χιλιάδες αλλοδαποί πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου τον Σεπτέμβριο. Από 1ης Σεπτεμβρίου, για την ακρίβεια, μέχρι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο πέρασαν (αποβιβαζόμενοι η «διασωζόμενοι») 2.078 παράνομοι μετανάστες, στη Χίο 589 και στη Σάμο 802.

Τον Αύγουστο στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 5.813 αλλοδαποί: 3.866 στη Λέσβο, 685 στη Χίο και 1.262 στη Σάμο.

Αυτό σημαίνει ότι από τον Αύγουστου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στα νησιά συνέρρευσαν πάνω από 9.000 αλλοδαποί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμανικού θρησκεύματος.

Νέο κύμα μεταναστών από Αλβανία!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά παρουσιάζεται  τώρα νέο κύμα εισόδων από την Αλβανία.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το «Βαλκανικό Περισκόπιο» Χιλιάδες Αλβανοί  διατηρούν πικρές αναμνήσεις εδώ και πολύ καιρό, όταν μετά από εξαντλητικά ταξίδια ημερών και νυχτών, μόλις έφθασαν στον προορισμό τους, η ελληνική αστυνομία τους συνέλαβε και τους γύρισε στην πατρίδα.

Η πραγματικότητα έχει αλλάξει, όχι ολοκληρωτικά.

Οι Αλβανοί απολαμβάνουν την ελεύθερη διακίνηση, συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα για διάφορους λόγους, όμως συλλαμβάνονται και τους επιστρέφουν στα σύνορα

Αν θέλετε να μείνετε στην Ελλάδα

Έτσι, αν θέλετε να μεταναστεύσετε στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έχετε γεμίσει το πορτοφόλι σας και όλα τα έγγραφά σας να είναι σωστά. Διαφορετικά είστε ύποπτος για αίτηση ασύλου και θα σας γυρίζουν πίσω.

Σε σχεδόν 260 Αλβανούς υπηκόους δεν επετράπη να εισέλθουν στο χώρο Σένγκεν από το σημείο διέλευσης των συνόρων Καπστίτσα/Κρυσταλλοπηγή.

Η δικαιολογία της συνοριακής αστυνομίας ήταν ότι δεν πληρούσαν τις βασικές προϋποθέσεις για ελεύθερη διακίνηση, όπως η οικονομική εγγύηση, η εγγύηση του προσώπου που θα τους φιλοξενήσει και η διεύθυνσή του.

Αυτές είναι οι συνθήκες που καθορίζουν οι χώρες της ΕΕ,  και πολλές φορές είναι ανεπαρκείς για τους Αλβανούς πολίτες, δημιουργώντας υποψίες ότι διακινούνται με σκοπό την αίτηση ασύλου.

Μολονότι, ο αριθμός των Αλβανών πολιτών που τους επιστρέφουν στα σύνορα  έχει μειωθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εντούτοις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν την εμπειρία αυτή.

Οι περισσότεροι που δεν τους επετράπη να περάσουν τα ελληνικά σύνορα- χώρο Σένγκεν, ήταν νέοι που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη διασυνοριακή μετακίνησή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)