Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019

Μύκονος: «Μας ταράξατε στους ελέγχους» – Έξαλλοι οι καταστηματάρχες με τα πρόστιμα και τα λουκέτα – video

Η Μύκονος παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Ο σύνδεσμος καταστηματαρχών του νησιού, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη…

Επιστολή διαμαρτυρίας προς  τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού και μέλη της κυβέρνησης, για τους συνεχείς φορολογικούς...
ελέγχους στα καταστήματα του νησιού απέστειλε  ο «Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πωλήσεως Οινοπνευματωδών Ποτών και Κέντρων Διασκεδάσεως Νήσου Μυκόνου».

Ο σύνδεσμος καταγγέλλει πως για ακόμα μία χρονιά οι επιχειρήσεις της Μυκόνου βρίσκονται στο στόχαστρο συνεχόμενων και επαναλαμβανόμενων ελέγχων από πληθώρα ελεγκτικών κλιμακίων, που δημιουργούν προβλήματα και εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

Οι καταστηματάρχες δηλώνουν πως δεν αντιτίθενται στους ελέγχους, αφού έτσι επιβραβεύονται οι σωστές επιχειρήσεις, όμως εκφράσουν παράπονα για τις ποινές. Στην επιστολή διαβάζουμε: «Η ισχύουσα νομοθεσία που οδηγεί σε άμεση 48ωρη σφράγιση μιας επιχείρησης γιατί δεν έκοψε 10 αποδείξεις ή ποσό άνω των 500€, είναι ένα μέτρο τα αποτελέσματα του οποίου είναι δυσανάλογα με τη ζημία που προκαλείται αφενός μεν στην επιχείρηση και αφετέρου στο κράτος, αλλά και για την εικόνα του ελληνικού τουρισμού.»

«Ο τρόπος εφαρμογής και διοικητικού μέτρου της σφράγισης έχει δείξει ότι υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις, στις οποίες είναι πασιφανές πως δεν υπήρχε πρόθεση φοροδιαφυγής, αλλά έχει γίνει ανθρώπινο λάθος, όπως ενδεικτικά πρόσφατα που επιχείρηση που είχε ημερήσια έσοδα μέχρι τη στιγμή του ελέγχου πάνω από 100.000€ και δεν εκδόθηκε έγκαιρα μία απόδειξη 520€ από αμέλεια του υπαλλήλου, πάνω στον φόρτο εργασίας.

Είναι αδιανόητο να πιστέψει κάποιος ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε πρόθεση να φοροδιαφύγει και να ρισκάρει να σφραγιστεί για 48ώρες, μη εκδίδοντας μία απόδειξη αξίας 520€, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,5% του δηλωθέντος ημερήσιου τζίρου της.»

Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη. Σημειώνεται πως το φετινό καλοκαίρι, έχει διαπιστωθεί πως στο 40% των καταστημάτων που μπήκαν κλιμάκια ελεγκτών στη Μύκονο, διαπιστώθηκαν.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.