Ούτε μήνα δεν κρατάνε οι “δεσμεύσεις” του Μητσοτάκη! Όταν έλεγε “κανένα νόμο δεν θα αλλάξουμε για την ΕΥΠ”…(vid)

Πώς λέει ο λαός “ο λόγος του συμβόλαιο”;

Ε, καμία σχέση!

Ούτε μήνας δεν έχει περάσει από ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, όπου υποσχόταν ότι “για την ΕΥΠ δεν θα αλλάξουμε κανένα νόμο”!

Συγκεκριμένα, στις 6 Αυγούστου, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την άλλη μεγάλη επιτυχημένη “καμπάνια” της Νέας Δημοκρατίας, το επιτελικό κράτος, ο πρωθυπουργός δήλωνε λιτά και με στόμφο, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ότι “για το ζήτημα της ΕΥΠ δεν έχω να πω πολλά. Κανένα νόμο δεν θα αλλάξουμε”.

Επειδή στη ΝΔ τηρούν αυτό που λένε και το έχουν αποδείξει πολλάκις, σήμερα έφεραν τροπολογία που (εντελώς τυχαία…) “φωτογραφίζει” την περίπτωση του “απίθανου” βιογραφικού του κ.Κοντολέοντα και αλλάζει τα κριτήρια για τον επικεφαλής της ΕΥΠ ώστε σε περίπτωση που δεν έχει πτυχίο να αρκεί η “δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση”.

Για παράδειγμα, και μιλώντας εντελώς υποθετικά, αν ένας φιλόδοξος άνθρωπος, όπως ήταν πχ ο Αντώνης Σαμαράς στα 26 του, όταν κατά δήλωσή του είχε πιτσαρία στην Αμερική “που έσκισε”, αν το μαγαζί συνέχιζε να σκίζει για 10 χρόνια (και μπορούσε να το αποδείξει όμως έτσι; “αποδεδειγμένη” απασχόληση ζητάει η (ν)τροπολογία) τότε και χωρίς να κάνει την καριέρα που έκανε στη ΝΔ, στην Πολιτική Άνοιξη και ξανά στη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να γίνει διοικητής της ΕΥΠ.