Τo Facebook κρυφάκουγε (και) τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών του

0
Μία επαναλαμβανόμενη είδηση σταματάει να είναι είδηση και το ίδιο ισχύει και για το Facebook και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διαδικτυακός κολοσσός των social media πλήρωνε εξωτερικούς συνεργάτες, ώστε να ακούν τα ηχητικά μηνύματα του Messenger και να τα αποτυπώνουν σε κείμενο. Οι υπάλληλοι του Facebook...
, δήλωσαν ότι άκουγαν αρκετές συνομιλίες χρηστών με χυδαίο περιεχόμενο, ωστόσο δεν γνωρίζουν για ποιον λόγο η εταιρεία τις χρειάζεται και σε τι θα μπορούσε να τις αξιοποιήσει.

Το Facebook επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία και είπε πως έχει σταματήσει να ακούει και να καταγράφει τα ηχητικά μηνύματα πριν από μερικές ημέρες. Μάλιστα, φέρεται να παρουσίασε σαν αιτία, το γεγονός πως «οι υπάλληλοι άκουγαν τα ηχητικά μηνύματα του Messenger με σκοπό να ελέγξουν αν η AI του Facebook ερμήνευε σωστά τα μηνύματα αυτά».

Από την πλευρά του, ο Mark Zuckerberg, αρνήθηκε ενώπιον του Κονγκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η εταιρεία του συλλέγει ηχητικά δεδομένα από τους χρήστες με σκοπό την διαφήμιση και την προσαρμογή του news feed.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο του χρήστη, αν αυτός έχει δώσει προηγουμένως σχετική άδεια στην εφαρμογή και αν το χρησιμοποιεί για λειτουργίες που απαιτούν την ενεργοποίηση του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)