Η μαστίχα Χίου έγινε θέμα στους New York Times...

kafeneio sp
0

Εκτενές ρεπορτάζ για τη μαστίχα Χίου και τις ιδιότητές της φιλοξενούν οι Times της Νέας Υόρκης με τίτλο: «Μπορεί αυτό το αρχαίο ελληνικό φάρμακο να θεραπεύσει την ανθρωπότητα;».

Στο...

ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι η μαστίχα Χίου φημιζόταν για εκατοντάδες χρόνια για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, ενώ υπογραμμιζόταν ότι οι αρχαίοι Έλληνες τη χρησιμοποιούσαν για τη στοματική τους υγιεινή. Ταυτόχρονα σημειωνόταν πως έχει χρησιμοποιηθεί σε κρέμες ως αντίδοτο σε φλεγμονές και πληγές, ως σκόνη για τη θεραπεία του εντέρου και του έλκους, αλλά και ως καπνός για τη διαχείριση του άσθματος.

Κατά τον συντάκτη, επιστήμονες ερευνούν αν η μαστίχα μπορεί να ανακουφίσει ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή εκείνους που έχουν χτυπηθεί από εγκεφαλικό, ενώ στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι τονίζεται ότι υφίσταται ενισχυμένο ενδιαφέρον από φαρμακευτικές εταιρείες για τη μαστίχα.

Όπως δήλωσε στους ΝΥΤ ο καθηγητής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Λέανδρος Σκαλτσούνης: «Πάντα γνωρίζαμε ότι η μαστίχα είναι καλή για την υγεία. Τώρα μαθαίνουμε τους λόγους».

Ο συντάκτης στέκεται στις διαφορετικές μορφές χρήσης της μαστίχας Χίου, από τα σαπούνια έως τον καφέ, ενώ αναφέρεται επίσης στη σημασία της για την τοπική οικονομία, αλλά και στο μουσείο μαστίχας, το οποίο άνοιξε πριν από τρία χρόνια στα νότια του νησιού...

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)