Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Σήριαλ με το νέο master plan του ΟΛΠ...


Σε σήριαλ εξελίσσεται η κατάθεση του αναδιατυπωμένου master plan της ΟΛΠ ΑΕ, αφού το θέμα με την δημιουργία ναυπηγείου είναι ο λιμανίσιος γόρδιος δεσμός. Από την πλευρά των Κινέζων υπήρχε η αισιοδοξία ότι το...

σχέδιο θα είχε κατατεθεί μέχρι σήμερα. Όμως η δυσκολία που υπάρχει στον τρόπο που θα διατυπωθεί στο κείμενο το αίτημα για το ναυπηγείο έχει μπλοκάρει τη διαδικασία.

«Το αίτημα είναι καθαρό ως προς την πρόθεση, θόλο όμως στο πώς θα διατυπωθεί» επεσήμαναν στο ΝΜ κύκλοι του λιμανιού: «Πιστεύουμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το σχέδιο χωρίς τυμπανοκρουσίες. Κοιτάνε και οι δύο πλευρές, κυβέρνηση-Cosco, να βρουν κοινά αποδεκτό τρόπο στο θέμα των ναυπηγείων ώστε να μην φανεί ότι υποχωρεί κανένας από τους δύο.

Αν η Cosco, σε πρώτη φάση, δεν το συμπεριλάβει, ούτε με αστερίσκο λόγω της αναμονής της απόφασης του ΣτΕ τότε θα ζητήσει να πάρει σοβαρότατες εγγυήσεις ότι εάν δικαιωθεί από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο θα προστεθεί συμπληρωματικά στο πλάνο το αίτημα για το ναυπηγείο» και συνέχισαν: «Το ναυπηγείο είναι θέμα υψηλής προτεραιότητας για την Cosco».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει προτείνει να μην συμπεριληφθεί το σχέδιο για τη ναυπηγική μονάδα τώρα στο master plan. « Εάν η απόφαση του ΣτΕ είναι αρνητική τότε θα έχουν δημιουργήσει ένα πρόβλημα χωρίς λόγο. Ας βγει η απόφαση και ανάλογα του τι θα λέει θα πράξουμε.»

Κύκλοι του λιμανιού τονίζουν ότι σημασία έχει το πότε θα εισαχθεί το master plan στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για να συζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΝΑ, Γάννης Πλακιωτάκης σχεδιάζει να το εισάγει στην ΕΣΑΛ μετά τη ΔΕΘ αφού θέλει να δώσει χρόνο στα νέα μέλη της Επιτροπής να το μελετήσουν...

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.