Μεταβαίνει στην Εύβοια ο πρωθυπουργός για να ενημερωθεί για τα μέτωπα της φωτιάς

1
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για την Εύβοια. Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

Ο Κ. Μητσοτάκης το πρωί υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστο Στυλιανίδη...

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη συμβολή του.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχθηκε τον κ. Στυλιανίδη και πρόσθεσε: «θέλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση της ΕΕ να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, αλλά και για την προσπάθειά του για την συγκρότηση του μηχανισμού RescEU». Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και θα μας συνοδεύει, σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί έμπρακτα στις χώρες της Μεσογείου.

Κλείνοντας ανέφερε ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα στηρίξει την ενίσχυση του μηχανισμού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε να μπορεί να συνδράμει σε κάθε χώρα με μέσα αεροπυρόσβεσης.


Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμβολή και τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια αναβάθμισης του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. «Εδώ και χρόνια, ήσουν κυριολεκτικά συμπαραστάτης, ακόμα και σε δύσκολες καμπές όπου υπήρξαν προβλήματα, η δική σου συμβουλή, η δική σου προσπάθεια με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες βοήθησε πάρα πολύ και θέλω να το πω δημοσίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης προς τον κ. Μητσοτάκη. Επίσης, ο Επίτροπος τόνισε πως «αυτό που έκανε εντύπωση στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών και αλλού», ήταν «ένας ειλικρινά πρωτόγνωρος συντονισμός» στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Καλά χθές παραμονή της παναγιάς οπως την λεει ενας αποπεμφθείς προπονητης ο μητσοτάκης πήγε στα μέτωπα της πυρκαγιάς να συντονίσει οπως λένε οι τσανακογλείφτες του το εργο κατάσβεσης αλλά δυστυχώς η φωτιά καίει ακόμη ,.Το σώου μόλις ξεκίνησε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου