Υπερσύγχρονα γιλέκα με εξοπλισμό επιβίωσης και άλλα, θα φορούν οι Ρώσοι πιλότοι

Μια απόφαση που ελήφθη υπό το πρίσμα της εμπειρίας της εκστρατείας της Συρίας για τον εκσυγχρονισμό του τακτικού γιλέκου των πιλότων μάχης, αναμένεται να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης τους.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Πότζνιάκοφ, γενικό διευθυντή της Ε&Α και παραγωγής της Zvezda.., έχει δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο γιλέκο το οποίο θα αποσταλεί για δοκιμές στις μονάδες ήδη από το επόμενο έτος.

«Υπό το φως των γεγονότων στην Συρία, όπως και στις ημέρες του Αφγανιστάν [εκστρατεία της σοβιετικής...
εποχής στο Αφγανιστάν το 1979-1989], ο εκσυγχρονισμός του τακτικού γιλέκου για τους πιλότους της αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης πυροβόλων όπλων, τροφίμων και νερού, χειροβομιδών, πιστόλι κλπ., έγινε ένα πιεστικό ζήτημα», σημείωσε ο Πότζνιάκοφ.

«Οι πιλότοι των ελικοπτέρων έχουν τέτοια γιλέκα, αλλά δεν είναι προσαρμοσμένα για εκτόξευση από αεροσκάφη σε υψηλές ταχύτητες», πρόσθεσε.

Η Zvezda είναι ρωσικός κατασκευαστής συστημάτων υποστήριξης μεγάλου υψόμετρου. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν καθίσματα εκτόξευσης, σωσίβια και πυροσβεστήρες.

Η Συρία κατακλύζεται από τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Άσαντ και των διαφόρων ομάδων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών οργανώσεων, από το 2011.

Από το Σεπτέμβριο του 2015, η Ρωσία διεξάγει μια αντιτρομοκρατική εκστρατεία στη Συρία η οποία εκκίνησε κατόπιν αιτήματος του Σύριου προέδρου.


Τον Μάιο του 2017, οι αντίπαλες πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας, και καθιέρωσαν τέσσερις ζώνες απαγόρευσης της κλιμάκωσης.

Η Ρωσία εκτελεί ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα σε τακτική βάση και βοηθά τη Δαμασκό να εξασφαλίσει ασφαλές πέρασμα για την επιστροφή των Σύριων προσφύγων.

πηγή: sputniknews.gr