“Χάσαμε τρία ΜΜΕ σε ένα μήνα κι εμείς επικοινωνούμε με…πηγές” ! Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για την επικοινωνιακή υπεροπλία Μητσοτάκη

Έντονος προβληματισμός επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στενό επιτελείο της Κουμουνδούρου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει όχι μόνο επικοινωνιακή ασυλία αλλά και στήριξη. Ακόμα, δε, και σε θέματα (μετακλητοί, ανεξάρτητες αρχές, επιλογές προσώπων, νομοσχέδια κ.ά) που κατά το παρελθόν αποτέλεσαν την “καύσιμη ύλη” για επιθέσεις και σκληρή κριτική των ίδιων ΜΜΕ προς την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΤ και ΑΠΕ κινήθηκαν βεβαίως με τον “αυτόματο πιλότο”, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε στα δημόσια ΜΜΕ...
με την αλλαγή κυβέρνησης και δεν θα ανέμενε κανείς το αντίθετο. Σε όλα τα άλλα μέσα, ωστόσο, η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ελλιπής. Σε αυτό, βεβαίως, όπως λένε ορισμένοι, ευθύνες έχει και η Κουμουνδούρου, καθώς δεν έχει εφαρμόσει μηχανισμό προώθησης των απόψεών της.

Ακόμα και η διακίνηση πληροφοριών ή θέσεων ως “πηγές ΣΥΡΙΖΑ” έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς δεν διανοείται κανείς πως ένα κόμμα που κυβέρνησε (και οφείλει να υπερασπίσει το έργο του) και τώρα αντιπολιτεύεται μένει μόνο σε μια τέτοια αναποτελεσματική τακτική.

Προβληματισμός επικρατεί και για το γεγονός ότι μέσα στον πρώτο μήνα από τις εκλογές και την αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου, η νέα κυβέρνηση όχι μόνο στηρίζεται από τα ΜΜΕ, αλλά, παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “χάσει” τρία μέσα ενημέρωσης που υποστήριζαν εκείνον.

Ο μεγαλομέτοχος της Stoiximan Δημήτρης Μάρης έκλεισε -προσχηματικά, όπως λένε ορισμένοι- τον ραδιοφωνικό σταθμό news247Radio που εθεωρείτο ισορροπημένος ενημερωτικά και, πάντως, δεν ήταν αρνητικός ως προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκλεισε το καθημερινό Έθνος, ενώ στον τηλεοπτικό σταθμό Open ακολουθεί ισορροπημένη τακτική, ίσως και ελαφρά υπέρ της κυβέρνησης.

Κι από την άλλη ο Ηλίας Λιβάνης που εξέδιδε τη Νέα Σελίδα, εφημερίδα που απηχούσε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ,  άρχισε να ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και να στρέφεται προς το ΚΙΝ.ΑΛ και την Φώφη Γεννηματά.

Η κατάσταση είναι εμφανώς αρνητική για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως όλα αυτά επηρεάζουν σημαντικά τους πολιτικούς συσχετισμούς και δίνουν επικοινωνιακό προβάδισμα στην κυβέρνηση. Αναμενόμενο μεν αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

IL CONSIGLIERE

Ολόκληρο το άρθρο στο: anatropinews.gr