Το τηλεφώνημα της Φώφης στον Κυριάκο

kafeneio sp
0

Οι επαφές που προηγήθηκαν μεταξύ Ανδρέα Λοβέρδου και Χαράς Γιαννοπούλου κατ' εντολήν Γεννηματά, με την υπουργό Παιδείας. Τα "παράπονα" της Φώφης στον πρωθυπουργό για τη στάση της Νίκης Κεραμέως και η διορθωτική κίνηση που περιμένει...


Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από το τηλεφώνημα της Τετάρτης από τη Φώφη Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκαλύπτει το News24/7.

Από προχθές υπήρξαν επαφές της Χαράς Κεφαλίδου και του Ανδρέα Λοβέρδου με την υπουργό Παιδείας, κατόπιν εντολής της Προέδρου της ΚΙΝΑΛ.

οι δυο βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη ζήτησαν από τη Νίκη Κεραμέως να αλλάξει την παράγραφο 3 του νομοσχεδίου , παράγραφο που θεωρεί ότι δημιουργεί κίνδυνο αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας αρχικά αρνήθηκε, αλλά εν συνεχεία δέχτηκε να προσθέσει ότι όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση των αρχών, όμως διατηρούσε το πρώτο μέρος της ως έχει.

"Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε" απάντησε η Χαρά Κεφαλίδου και ενημέρωσε την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε τότε να σηκώσει το τηλέφωνο και να συνομιλήσει η ίδια με τον πρωθυπουργό. Τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις των αντιπροσώπων της με τη Νίκη Κεραμέως και τον ρώτησε αν είναι και δικές του θέσεις οι απαντήσεις της υπουργού Παιδείας.

-Αν είναι θέση της κυβέρνησης έχει καλώς, να ξέρεις όμως ότι δεν ψηφίζουμε, είπε η Φώφη Γεννηματά. Αν δεν είναι δική σου θέση δέστο.

-Θα το δω, φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, έχουν φτάσει πληροφορίες πως η σχετική διάταξη θα τροποποιηθεί το μεσημέρι, απομένει δε να δουν αν θα τους καλύπτει...

Πηγή: news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)