Ι. Τσαλαγανίδη και Β. Πλιώτα...

kafeneio sp
...τοποθετεί η Ν.Δ. στην ηγεσία του Αρείου Πάγου...

Στην προαγωγή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, σε πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προχώρησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με...

ομόφωνη απόφασή του. Ακόμη, αποφασίστηκε η προαγωγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1953. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1979 και είχε προαχθεί στο βαθμό του αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018. Ο κ. Τσαλαγανίδης κατέχει την 4η θέση στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1955. Αποχωρεί από το δικαστικό σώμα μετά τρία χρόνια, δηλαδή την 30η Ιουνίου 2022 και είναι δεύτερος στην επετηρίδα. Ο κ. Πλιώτας εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012.

Η επικύρωση της νέας ηγεσίας στο ανώτατο δικαστήριο θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος άλλωστε με τη μη υπογραφή των σχετικών διαταγμάτων ακύρωσε τις επιλογές της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που ήταν η Ειρήνη Καλού για την προεδρία του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη για τη θέση της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου...

efsyn.gr