Όταν πίνεις και οδηγείς, είναι έγκλημα και όχι μαγκιά!

0
Έχεις βγει με την κοπέλα σου σε ένα γνωστό μπαράκι για Σάββατο βράδυ. Πίνεις μερικά ποτά, διασκεδάζετε και στη συνέχεια πάνω στα γέλια και στις χαρές μπαίνετε στο αυτοκίνητο για να συνεχίσετε στο σπίτι. Ευδιάθετοι, βάζετε μουσική στο αμάξι και εσύ την διαβεβαιώνεις πως είσαι καλά και μπορείς να οδηγήσεις.

Της λες “εμένα αφού ξέρεις ρε αγάπη μου δεν με πειράζει το αλκοόλ, έχω συνηθίσει να οδηγώ όταν πίνω μερικά ποτά” καμαρώνοντας, έχοντας την αίσθηση πως αυτό είναι μαγκιά ή κάποιο προσόν.
Λίγη ώρα αργότερα  διασχίζεις την λεωφόρο...
Ένα κόκκινο φανάρι που άργησες να το δεις σε προειδοποιεί πως πρέπει να σταματήσεις να οδηγείς και πως τα αντανακλαστικά σου είναι μειωμένα -αν όχι ανύπαρκτα. Το ίδιο και η κοπέλα σου που σου λέει να προσέχεις και εσύ εκνευρίζεσαι. Αισθάνεσαι πως σε υποτιμούν και θέλεις να δείξεις πόσο πολύ “κατέχεις” το τιμόνι.

Αυξάνεις ταχύτητα λες και σε κυνηγάνε, κάνεις επικίνδυνους ελιγμούς έχοντας την αίσθηση πως είσαι ο άρχοντας του δρόμου, άτρωτος. Αμ δε. Αυτό δυστυχώς θα το καταλάβεις στη συνέχεια. Και το χειρότερο ότι θα το καταλάβει και το κορίτσι σου που όπως είπες νωρίτερα δημόσια στο Facebook σε εκείνο το τραγούδι που ανέβασες στον τοίχο της “την λατρεύεις και θα την προσέχεις για πάντα”. Σήμερα όμως, όπως όλα δείχνουν το ξέχασες.

Λίγη ώρα αργότερα ένας άντρας καλεί την αστυνομία ξημερώματα και αναφέρει πως ένα αμάξι έχει τουμπάρει στη μέση του δρόμου, σε μια γνωστή οδό. Δε μπορεί να διακρίνει καθόλου αν υπάρχουν άνθρωποι εντός του καθώς το όχημα έχει γίνει ένα “μάτσο” σίδερα και εκείνος βιάζεται να φύγει από το σημείο.
Ωστόσο, αυτό που δεν μπόρεσε να διακρίνει και ποτέ δεν ανέφερε είναι εκείνη η κοπέλα που ήταν λίγα μέτρα πιο κάτω αιμόφυρτη.

Μία στροφή ήταν αρκετή καθώς τα χιλιόμετρα που έτρεχες δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο ούτε με φρένα της Φόρμουλα 1. Μία στιγμή ήταν αρκετή για να απεγκλωβίσουν οι διασώστες και η πυροσβεστική δύο ανθρώπους από μία άμορφη μάζα που είχε γίνει το αυτοκίνητό σου.

Σας βρήκαν αγκαλιά, αναίσθητους και τους δύο. Θα ήταν η τελευταία φορά που την αγκάλιαζες και φταις εσύ γιαυτό.
Λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και την κοπέλα λίγα μέτρα πιο κάτω. Ήταν μία φοιτήτρια 20χρονών από την επαρχία που δούλευε σε μπαράκι για να βγάλει τα έξοδά της και μόλις είχε σχολάσει. Ποτέ δεν την άφησες όμως να πάει σπίτι να ξεκουραστεί.

Πες μου πόσους ανθρώπους σκότωσες απόψε; Ξέρεις;
Τρεις οικογένειες θρηνούν και δε μπορούν να βρουν παρηγοριά. Πως να δικαιολογήσουν αυτό που έγινε; Και αυτή η μάνα, τραγική φιγούρα ε; Πόσο μάλλον όταν είναι τρεις. Αχ αυτές οι μητέρες…
Δεν θα αισθανόσουν καθόλου περήφανος φίλε, αν τις έβλεπες τώρα μετά από ότι έγινε. Καθόλου μάγκας. Καθόλου υπέρ άνθρωπος και αφεντικό των δρόμων. Σε μία στιγμή βύθισες στο πένθος τόσους ανθρώπους επειδή εσύ βγήκες να διασκεδάσεις. Επειδή το κορίτσι σου σε εμπιστεύτηκε. Επειδή η κοπέλα έβγαλε ένα μεροκάματο και γυρνώντας σπίτι βρέθηκες εσύ στον δρόμο της.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να άφηνες το αυτοκίνητο και να μην οδηγούσες απόψε; Σίγουρα, αλλά τώρα δυστυχώς είναι αργά για να το μάθεις.

tiptop.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)