“Χαστούκι” στα μούτρα των σκοταδιστών το αποτέλεσμα “γκάλοπ” για τις εκτρώσεις

“Δημοσκόπηση” για το αν θα πρέπει να είναι νόμιμες ή παράνομες οι αμβλώσεις έκανε η ιστοσελίδα newpost, ζητώντας να μάθει τη γνώμη του (διαδικτυακού) κοινού.

Να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι θεωρούμε προβληματικό (για να το πούμε ήπια) το γεγονός ότι γίνεται “γκάλοπ” ένα αναγνωρισμένο ανθρώπινο δικαίωμα ωσάν να μην είναι δεδομένο αλλά να πρέπει να πούμε τη “γνώμη” μας για αυτό, και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή ο κατ’εξοχήν σκοταδιστικός φορέας στην Ελλάδα, η Εκκλησία, αποφάσισε να επιστρέψει στο Μεσαίωνα και να θεσπίσει...
“Ημέρα Αγέννητου Παιδιού” (ίσως για να μην τους πάρει τα “πρωτεία” ο Μητροπολίτης Μόρφου από την Κύπρο που δήλωνε έξαλλος “εσύ έκανες τρεις εκτρώσεις, τα μωρά σου, και τώρα υποκριτή και φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα;“, όπου Νικόλας ο serial killer που σκότωνε γυναίκες και τα παιδιά τους και πετούσε τα σώματά τους σε παλιά λατομεία και λίμνες…)

Τέτοιου είδους γκάλοπ, όπως και το αλήστου μνήμης της Τατιάνας (μία είναι η Τατιάνα…) που ζητούσε να μάθει, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αν “συμφωνείτε με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη”, στην πραγματικότητα είναι “κερκόπορτες“, κανονικοποιούν την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων και προλειαίνουν το έδαφος για την παραβίασή τους.

Ας αφήσουμε στην άκρη προς στιγμήν ωστόσο τα παραπάνω για να επικεντρωθούμε στο θετικό σημείο του συγκεκριμένου γκάλοπ για τις αμβλώσεις, που ήταν το αποτέλεσμά του.

Σύμφωνα λοιπόν με το newpost και την prorata που πραγματοποίησε το γκάλοπ, το 79% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να είναι νόμιμες για όλες ή τις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ σχεδόν το 20% αυτών απάντησε ότι θα έπρεπε να είναι παράνομες για όλες ή τις περισσότερες περιπτώσεις.


Όπως αναμενόταν, η συντριπτική πλειοψηφία των απαντήσεων που τοποθετούνται υπέρ της άποψης ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να είναι παράνομες προέρχονται από όσους τοποθετούνται ιδεολογικά στα δεξιά του πολιτικού φάσματος αλλά και μεταξύ όσων νιώθουν κοντά στην Νέα Δημοκρατία: Περίπου 4 στους 10 των «δεξιών» αναγνωστών της συνολικά και 3 στους 10 εξ’ όσων νιώθουν εγγύτερα στην Νέα Δημοκρατία συμμερίζονται την άποψη ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να είναι καθολικά η μερικώς παράνομες. Αντίθετα όσοι νιώθουν εγγύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ αλλά και όσοι γενικότερα τοποθετούν εαυτούς στα αριστερά του πολιτικού φάσματος συντάσσονται σχεδόν καθολικά με την νομιμοποίηση του δικαιώματος στην άμβλωση.