Θέλουν ρεβάνς από τον Πολάκη και την πληρώνει η Σαντορίνη: Το Υπ. Υγείας δεν δίνει λύση για να μην κλείσουν τα χειρουργεία αφού παίρνει άδεια ο μοναδικός αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Θήρας!

0
(Το νησί, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα πληρώσουν όπως φαίνεται το “μάρμαρο” προκειμένου η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει ρεβάνς από τον Παύλο Πολάκη, ξεκινώντας με την απαξίωση του νοσοκομείου Θήρας, για το οποίο ο πρώην αν.Υπουργός Υγείας είχε δώσει προσωπικό αγώνα για να ανοίξει. Και όλα αυτά την ώρα που οι προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο στην Υγεία...
από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν έγιναν παρά τις υποσχέσεις της νεας και το αποτελεσμα ειναι για πρωτη φορα μετα την λειτουργια του το Νοσoκομείο να απειλείται σοβαρά από το ενδεχόμενο να αναστείλει την λειτουργία τμημάτων του).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, που ενημερώνει του πολίτες για την κατάσταση, ο μοναδικός ιατρός – αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από 23/08/2019 έως και 01/09/2019, με την διοίκηση να διαμηνύει πως δεν προτίθεται να αναστείλει την άδειά του. Όπως τονίζεται, ο εν λόγω ιατρός έχει εφημερεύσει καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα διαφύλαξης τόσο της δικής του υγείας, όσο και των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος μέσων ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση αποδίδοντας το πρόβλημα στην… «άδεια του αναισθησιολόγου», παρότι η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου διαμηνύει πως ο γιατρός επιτελεί και με το παραπάνω το καθήκον του, καθώς και πως για το πρόβλημα είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, βάσει της πρόσφατης αναστολής των υπηρεσιακών μεταβολών, καθίσταται αδύνατη η αναπλήρωση του ιατρού, για το οποίο έχει ενημερώσει έγκαιρα και εγγράφως τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, η διοίκηση σημειώνει πως έχει προβεί σε οποιαδήποτε θεσμική «αλλά ακόμα και εξωθεσμική ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του», με τις προσπάθειες να αποβαίνουν άκαρπες.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση. Το γεγονός ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναμένονται περίπου 10 τοκετοί, μας υποχρεώνει να αναστείλουμε τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος, αν έως τη Δευτέρα 19/08/2019 δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, προκειμένου να προγραμματιστεί έγκαιρα η διακομιδή των επιτόκων σε μαιευτήρια της Αθήνας» σημειώνει η διοίκηση του νοσοκομείου στην ανακοίνωση.

Τέλος, υπογραμμίζει πως εάν δεν αναπληρωθεί ο ιατρός – αναισθησιολόγος έως τις 22/08/2019, «η Διοίκηση θα βρεθεί μετά από 3 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει και τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα».

Πηγή: thepressproject.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)