Ο Μητσοτάκης έκανε το άσπρο – μαύρο για το άσυλο...

kafeneio sp

ΒΙΝΤΕΟ

«Πρόσημο μόνο εθνικό» έχει σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η...

οποία για τον ίδιο ισοδυναμεί με «απαγόρευση της παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για το διυπουργικό νομοσχέδιο έλαβε το λόγο προκειμένου να μιλήσει για το άσυλο για να υποστηρίξει ότι δεν θέλει «αστυνόμους στα πανεπιστήμια» αλλά να διώξει «τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές», όπως επίσης ότι η «ρύθμιση θωρακίζει και τον πολιτικό διάλογο μέσα στα πανεπιστήμια».

Επίσης, τόνισε πως προστατεύει τη γνώση, καθώς διάφορες μικροομάδες διαλύουν μαθήματα, την έρευνα -αφού δεν μπορεί να οργανωθεί ελεύθερα ένα συνέδριο αν διαφωνούν «μπαχαλάκηδες»-, και τους πολίτες γιατί οι βανδαλισμοί κοστίζουν.

«Είναι καλύτερο, συνεπώς, να μιλάμε για αναγέννηση της πανεπιστημιακής ζωής. Για αποκατάσταση του ασύλου παρά για κατάργησή του. Διότι “ά-συλο” σημαίνει τον ασφαλή, «τον προστατευόμενο από σύληση τόπο». Και σήμερα ας το παραδεχτούμε: οι τόποι των πανεπιστημίων μας έχουν συληθεί» είπε.

Απαξιώνοντας τη λειτουργία του δημόσιο πανεπιστημίου ο ίδιος έφερε το παράδειγμα ενός φοιτητή, που θα δει τη γραμματεία κλειστή γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν, το εργαστήριο να έχει βάλει λουκέτο, τους τοίχους βρόμικους και με γκράφιτι, τα μαθήματα να αναβάλλονται λόγω καταλήψεων αιθουσών από ποικιλώνυμες οργανώσεις και μολότωφ στα υπόγεια.

Συνέχισε λέγοντας πως ο φοιτητής μπορεί να πάρει πτυχίο αλλά θα έχει συμβιβαστεί με μια πραγματικότητα και πως αν πάει για μεταπτυχιακό, τότε θα δει ότι όλα λειτουργούν και θα αντιληφθεί ότι ο περιθωριακός είναι εξαίρεση στο εξωτερικό. «Η σύγκριση θα είναι συντρπτική γιατί η αταξία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου το πήγε τελικά πίσω. Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά μας να βιώνουν μια πολυετή αυταπάτη για να διαπιστώνουν πως όλα είναι αλλιώς», είπε.



Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα τόνισε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι καταδικασμένα τα ελληνικά πανεπιστήμια και η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της. Θέλουμε τα ΑΕΙ να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας δίχως φόβο. Σήμερα πρέπει να μιλάμε για την αποκατάσταση του ασύλου με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές πρακτικές μαφιόζων και πολιτικών μπράβων υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει το εξής: «Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «όσοι φοράνε κουκούλες υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα. Είναι λάθος η Πολιτεία να συμβιβάζεται». «Επί δικών σας ημερών παραδόθηκε η δημόσια ζωή σε αυτούς που έκαιγαν», ανέφερε επικρίνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση για «ανοχή στην παραβατικότητα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «εκπροσωπεί την οπισθοδρόμηση, ενώ εμείς διεκδικούμε με πείσμα την πραγματική πρόοδο». Σημείωσε δε πως στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία που δεν επιτρέπει στους λίγους να καθορίζουν την καθημερινότητα των πολλών...


efsyn.gr