Προάγγελος της σκληρής κριτικής...

kafeneio sp

Η πρώτη μετεκλογική μεγάλη σύγκρουση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα έλαβε χώρα χθες στη Βουλή και ήταν ο προάγγελος της έντονης κριτικής που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση από εδώ και πέρα.

Στην Κουμουνδούρου διαπίστωσαν, μετά τη...

χθεσινή συζήτηση, πως εξακολουθεί να αποτελεί προνομιακό το πεδίο για τον Αλέξη Τσίπρα η αντιπαράθεσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά τις αλλαγές των ρόλων που έφερε η 7η Ιουλίου.

Αμέσως μετά το τέλος του “μπρα ντε φερ” συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως “η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλά έκθετοι από τη συζήτηση στην Ολομέλεια. Επιβεβαιώθηκε ότι ο πρωθυπουργός δε θέλει κανένα επιτελικό, αλλά ένα αμιγώς "Μητσοτακικό" κράτος κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΝΔ, των συμφερόντων που τον στηρίζουν και του κομματικού στρατού του”.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν πως έγινε σαφές ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατίθεται επειδή ο πρωθυπουργός θέλει να ελέγξει τους υπουργούς του, αφου δεν τους εμπιστεύεται. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήριζαν μέγιστη προσβολή για έναν πρωθυπουργό το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδης πήρε το λόγο για να απαντησει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί του επικεφαλής της κυβέρνησης που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Από τη χθεσινή συζήτηση πιο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύουν από την Κουμουνδούρου, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για την αποκάλυψη ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπεται από το νόμο. “Το μόνο που του μένει πλέον είναι να παραδεχθεί το λάθος του και να τον αποπέμψει το συντομότερο δυνατό”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Απαντήσεις επίσης, όπως υποστηρίζουν, δεν δόθηκαν για τη στάση της ΝΔ σε τροπολογία που είχε καταθέσει το 2016 ο Γιώργος Σταθάκης με σκοπό να περάσει ασυμβίβαστο ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε βουλευτές ή μέλη της κυβέρνησης. Υπενθυμίζουν ως τότε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε σταθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της αναδρομικής ισχύος επιχειρηματολογώντας ότι είναι απαράδεκτο να διακοπεί στη μέση η θητεία των μελών και του προέδρου της Επιτροπής.

“Τότε ήταν αντισυνταγματικό, τώρα δεν είναι αντισυνταγματικό να διακόπτεται η θητεία με τροπολογία που έχει αναδρομικότητα”, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην περίπτωση της Βασιλικής Θάνου...

newpost.gr