Το παραμικρό για την «ταμπακιέρα» που λέγεται Κοντολέων...

kafeneio sp
0

Μπορεί για μία σειρά από ζητήματα να υπήρξε λαλίστατος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις χθεσινές ομιλίες του στην Ολομέλεια της Βουλής, για το...

θέμα ωστόσο του διορισμού του Παναγιώτη Κοντολέοντα στην ηγεσία της ΕΥΠ, τήρησε… άκρα του τάφου σιωπή.

Μπροστά στα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τον τίτλο σπουδών του Κοντολέοντα και πιο συγκεκριμένα στο ότι ο μόνος αναγνωρισμένος τίτλος από πανεπιστήμιο του εξωτερικού αφορά μουσικές σπουδές, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε… για τον Γιάννη Ρουμπάτη.

Επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στο ελάχιστο στην περίπτωση του «εκλεκτού» του για την ΕΥΠ, αποφεύγοντας να απαντήσει για το βιογραφικό του και για τα «σκοτεινά σημεία» που όπως φαίνεται ανακύπτουν και επιμένουν.

Αντιθέτως αναφέρθηκε στον προηγούμενο διοικητή της ΕΥΠ, τον Γιάννη Ρουμπάτη, και τα όσα είχε πει για αυτόν ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Βορίδης… όπως Μητσοτάκης

Από κει και πέρα, ένα άλλο ενδιαφέρον και απ’ ό,τι φαίνεται ενδεικτικό στοιχείο της δύναμης που έχει εντός ΝΔ ο Μάκης Βορίδης, ήταν όταν η συζήτηση πήγε στη Βασιλική Θάνου και την παύση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην περίπτωση του συζύγου της Νίκης Κεραμέως, και η τελευταία παρενέβη στη συζήτηση, χρέη πρωθυπουργού ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πήρε λοιπόν τον λόγο ο Μάκης Βορίδης και φρόντισε να απαντήσει ο ίδιος στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στα κυβερνητικά έδρανα.

«Ελπίζω ο βουβός πρωθυπουργός που κάθεται και ακούει τους υπερασπιστές υπουργούς του να απαντήσει ο ίδιος σε μένα», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι πρωθυπουργός ο κ. Βορίδης, καλός δικηγόρος είναι», είπε ακόμα.

Στο σημείο εκείνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο και απάντησε ως εξής: Εγώ θα είμαι εδώ να σας απαντώ όποτε χρειάζεται, δεν σκοπεύω να είμαι βουβός πρωθυπουργός...

altsantiri.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)