Φοροελάφρυνση - ανάσα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ υπόσχεται η κυβέρνηση!...

kafeneio sp

Επίσημα θέμα φοροελάφρυνσης από το 45% άνοιξε η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Αυγενάκη

Μία από τις μεγαλύτερες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά τις ελληνικές με...

τις ξένες ομάδες τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, δημιουργείται από τον διαφορετικό φορολογικό συντελεστή ανάμεσα σε κάθε χώρα.

Στην Ελλάδα η δυσβάσταχτη φορολογία του 45% (επί των μεικτών απολαβών) καθιστά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ΠΑΕ και ΚΑΕ σε διεθνές επίπεδο σχεδόν αδύνατη, ειδικά σε σύγκριση με χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσία, όπου ο συντελεστής είναι δύο και τρεις φορές μικρότερος.

Αυτό φαίνεται ότι οδεύει προς αλλαγή, όπως προέκυψε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά καθώς και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και τη Γενική Γραμματέα Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κάνει πράξη το διαχρονικό αυτό αίτημα των ελληνικών ΠΑΕ και ΚΑΕ για ελάφρυνση της φορολογίας που υφίστανται.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι η ατζέντα επικεντρώθηκε σε έξι σημεία, ένα εκ των οποίων είναι τα φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, που ανοίγει από επίσημα κυβερνητικά χείλη το θέμα φοροελάφρυνσης των αθλητικών σωματείων, κάτι που αν γίνει τελικά πράξη, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα για ΠΑΕ και ΚΑΕ, αφού με λιγότερες φορολογικές εισφορές θα είναι σε θέση πια να προσφέρουν δελεαστικότερα συμβόλαιο και περισσότερα χρήματα, ώστε να δελεάσουν παίκτες πρώτης γραμμής και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα στη συνάντηση τέθηκαν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, είχαμε με τον κ. Μαυρωτά μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες για την ενιαία εθνική πολιτική για τον αθλητισμό. Επικεντρωθήκαμε σε έξι σημεία τα οποία θα αναφέρω αμέσως τώρα:

- Άμεσα προχωρούμε στην κατασκευή κλειστού σταδίου για αθλητές με αναπηρία.

-Προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

-Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε με τη συνεργασία των δήμων και των περιφερειών της χώρας μας.

- Προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας είναι η αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Ιδιαιτέρως στις νεαρές ηλικίες.

-Βέβαια, η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων.

-Και, τέλος, φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας»...

Πηγή: sdna.gr