Φουντώνουν τα σενάρια για τον διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου – Όλα τα ονόματα

| Kafeneio™ |
0
Φουντώνουν ήδη τα σενάρια και η ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Μάρτιο του 2020.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό της πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου....
, ανοίγοντας έτσι την συζήτηση να γίνει ανώτατος άρχων της χώρας για πρώτη φορά μια γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να εξετάζει την υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου, αν και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον το «βεληνεκές» της συγκεκριμένης πολιτικού μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του θεσμού. Ωστόσο, διατυπώνεται ο αντίλογος ότι υπήρξαν περιπτώσεις που στην Προεδρία τοποθετήθηκαν στελέχη χαμηλών πτήσεων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Η περίπτωση Σαμαρά…
Από κει και πέρα, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία σχετικό ενδιαφέρον έχει δείξει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αν και η επιλογή δεν φαίνεται να μπορεί να συγκεντρώσει την απαραίτητη συναίνεση που θέλει να επιδιώξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως απάντηση στο παραπάνω επιχείρημα αντιτείνεται ο Αντ. Σαμαράς συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να κυβερνήσει, κάτι που σημαίνει πως το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να στηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί με πολλούς βουλευτές του καλές σχέσεις.


Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά έχει βάλει φρένο στα σενάρια για υποψήφιο από την κεντροδεξιά παράταξη. Από τον περασμένο Μάρτιο, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει πως ο νέος Πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, για να σηματοδοτηθεί η ευρύτερη συναίνεση για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

… και ο Βενιζέλος
Εξάλλου δεν πέρασε απαρατήρητη και η δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος έβαλε στο τραπέζι το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αφού επανέλαβε ότι ο διάδοχος του Πρ. Παυλόπουλου πρέπει να προέρχεται από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, τόνισε ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένα από τα πρόσωπα που θα τιμήσουν τον τίτλο του Προέδρου της ∆ημοκρατίας και προσωπικά θα δώσω τη μάχη να υποστηριχθεί και να γίνει Πρόεδρος».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος
Ισχυρό, πάντως, παραμένει και το ενδεχόμενο ο Προκόπης Παυλόπουλος να ανανεώσει τη θητεία του. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πρόσφατα ότι ασκεί άψογα τα καθήκοντά του, ενώ και ο Αλ. Τσίπρας έχει εκφραστεί πολύ θετικά για τον Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, αν και κάποιοι στην Κουμουνδούρου δεν είδαν με καλό μάτι την απόφασή του να μην υπογράψει τα Προεδρικά ∆ιατάγματα για τη νέα ηγεσία της ∆ικαιοσύνης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)