(Ν)τροπολογία στη Βουλή για να διορίσουν τον σεκιουριτά Διοικητή της ΕΥΠ

Ακόμη ένα κοινοβουλευτικό φιάσκο από την Κυβέρνηση, προκειμένου να βολέψει τον σεκιουριτά Παναγιώτη Κοντολέοντα.
Σύμφωνα με την τροπολογία  για το διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ προβλέπεται ότι θα απαιτείται πλέον «η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή η δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Η υφιστάμενη ρύθμιση προέβλεπε ότι για το διορισμό στην εν λόγω θέση...
απαιτούνταν «η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστήμιου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και διοικητική πείρα στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα».
Με τον τρόπο αυτόν οι τρεις υπουργού που υπογράφουν την (ν)τροπολογία (Γεραπετρίτης, Χρυσοχοΐδης, Παναγιτόπουλος) «κλειδώνουν» στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι δυο διατάξεις – τροπολογίες.

•Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 αντικαθίσταται ως εξής: «Για το διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή δεκαετής αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

•Με την τροποποίηση του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 αναφορικά με τα προσόντα διορισμού του Διοικητή της ΕΥΠ, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής προσώπου με αυξημένη επαγγελματική εμπειρία για τη θέση αυτή. Ειδικότερα με την προτεινόμενη διάταξη ως απαιτούμενα προσόντα για την επιλογή Διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή η δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση.