Πρόβλημα Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία – Οργή Μητσοτάκη

Οργισμένος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το αντάρτικο που ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς μετά το στραπάτσο που υπέστη με την απόφαση του πρωθυπουργού να ορίσει επίτροπο τον Μαργαρίτη Σχοινά.
Όπως αναμενόταν ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε τις εχθροπραξίες στέλνοντας διάφορα απειλητικά μηνύματα στο Μαξίμου μέσω της ιστοσελίδας του antinews που εκφράζει διαχρονικά τις απόψεις του...

Στόχος των επιθέσεων του Αντώνη Σαμαρά είναι να ασκήσει πίεση προς τον πρωθυπουργό για να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται στην παρούσα φάση απίθανη, γι΄ αυτό το λόμπι του Σαμαρά έχει περάσει σε έναν ανταρτοπόλεμο διαρκείας, στοχοποιώντας σε πρώτη φάση τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Σαμαρικό μπλοκ έχει αναλάβει εργολαβικά την επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Ζούλα, του Δημήτρη Τσιόδρα, του Γιάννη Βλαστάρη αλλά και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» η επίθεση των Σαμαρικών θα κλιμακωθεί επικίνδυνα όσο πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υποκύψει σε πιέσεις τότε είναι σίγουρο ότι το μπλοκ των Σαμαρικών που δεν έχει πλέον παρά ελάχιστους βουλευτές θα περάσει σε επιθετικές κινήσεις με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία καλούνται να διαχειριστούν το πρόβλημα Σαμαρά το οποίο έχει βάλει στόχο να αποδομήσει το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς έχει τεχνογνωσία σε τέτοιου είδους κινήσεις, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχει αναστολές και είχε φτάσει σε σημείο να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία, ιδρύοντας την ΠΟΛ.ΑΝ. με πρόσχημα το Μακεδονικό.

Πηγή: Kontra