«Ζούμε τις δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο»...

kafeneio sp
0

Η Παπανάτσιου τρολάρει τη ΝΔ για τα ηλεκτρονικά βιβλία...

«Χθες με μεγάλη χαρά είδαμε την παρουσίαση της εφαρμογής για τα ηλεκτρονικά βιβλία. Μία παρουσίαση που είχε γίνει ξανά τον περασμένο Μάη. Τα ηλεκτρονικά βιβλία για τα οποία είχαν δρομολογηθεί καθώς, όλες οι...

διεργασίες και οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση επιχειρήσεων και δημόσιου (b2g), να θυμίσουμε ξανά ότι με τον ν.4601/2019, στα α.148-154, ενσωματώθηκε η ευρωπαϊκή οδηγία για την ηλεκτρονική τιμολόγηση. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν συσταθεί Ομάδες Εργασίας από τα συναρμόδια Υπουργεία όπου μέσω των απαραίτητων συνεννοήσεων με φορείς προχώρησαν το έργο από το μηδέν με βάση τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.

Σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση μεταξύ επιχειρήσεων (b2b), είχε δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο με το άρθρο 69 του ν.4446/2017. Είχαν προχωρήσει οι διαβουλεύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, με τους φορείς και την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ και βρίσκεται σε τελικό στάδιο, η υπό διαμόρφωση απαραίτητη εγκύκλιος, που θα αφορά τους παρόχους. Πρέπει όμως να βρεθεί η τομή και ο τρόπος υλοποίησης, χωρίς να επωμιστούν το οικονομικό βάρος οι μικρές επιχειρήσεις και να διασφαλιστεί η αναγκαία υποστήριξη από το Δημόσιο. Ήταν πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει καιρό και τα ξεκινήσαμε από την αρχή.

Υπάρχει μία τάση οικειοποίησης από τη ΝΔ, σε μία σειρά από θέματα που είχε δρομολογήσει η δική μας Κυβέρνηση.

Ζούμε τις δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, κάθε μέρα και ένα νέο project ξεκινά.

Η ΝΔ προσπαθεί να δείξει ότι παράγει έργο, θεμιτό είναι αυτό. Τελικά, μάλλον όμως, η κατάσταση της χώρας δεν ήταν στο χείλος της καταστροφής.

Χαιρόμαστε, έστω και τώρα που η ΝΔ αναθεωρεί τις απόψεις της»...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)