«Τι δολοφονία χαρακτήρων θα ακολουθούσε, αν ήταν ο Αλ. Τσίπρας σε διακοπές;»

1
«Τι δολοφονία χαρακτήρων θα είχε επακολουθήσει», σχολίασε χαρακτηριστικά, αν στην θέση του Κ. Μητσοτάκη που μέχρι χτες το μεσημέρι παραθέριζε, ή του αρμόδιου για την Εύβοια περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ήταν ο Αλ. Τσίπρας» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός ραδιόφωνο του Κόκκινου
Φέτος ακούμε να εξαίρεται η υπερπροσπάθεια Πυροσβεστικής, Αυτοδιοίκησης και εθελοντών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών...
, όπως θα έπρεπε και τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί κανείς να φανταστεί τι δολοφονία χαρακτήρων θα είχε επακολουθήσει, εάν δεν ήταν ο Κ. Μητσοτάκης ή ο Κ. Μπακογιάννης σε διακοπές, αλλά ο Αλ. Τσίπρας, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Αυτό που μπορεί να πει κανείς με νηφαλιότητα, τις ημέρες που η χώρα αντιμετωπίζει σειρά πυρκαγιών, είναι αυτό που θα έπρεπε να πει και όλα τα προηγούμενα χρόνια, να εξάρει την υπερπροσπάθεια της Πυροσβεστικής, της Αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών ομάδων, είπε ο κ. Ψυχογιός, κάτι που φέτος το ακούμε, ενώ παλαιότερα όχι, αν και γινόταν κάθε χρόνο. «Τι δολοφονία χαρακτήρων θα είχε επακολουθήσει», σχολίασε χαρακτηριστικά, αν στην θέση του Κ. Μητσοτάκη που μέχρι χτες το μεσημέρι παραθέριζε, ή του αρμόδιου για την Εύβοια περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ήταν ο Αλ. Τσίπρας.

Θύμισε εξάλλου την σοβαρή ενίσχυση της Πυροσβεστικής μέσα από τις προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (μόνιμες προσλήψεις πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, αναβάθμιση συμβασιούχων, κτλ.) και την αναβάθμιση της παροχής εργασίας από την Υπηρεσία, κάτι που και οι ίδιοι οι πυροσβέστες το αναγνωρίζουν, όπως είπε. «Πρόκειται για μία διαρκή διαδικασία και ένα σχέδιο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να το οργανώσει για να εργάζεται όλο τον χρόνο, να κάνει τους καθαρισμούς που πρέπει, την πρόληψη που πρέπει, την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, όχι μόνο την καταστολή», τόνισε ο κ. Ψυχογιός.

Με αφορμή αυτή την διαφορετική αντιμετώπιση των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο κ. Ψυχογιός σημείωσε ότι «είναι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, ακριβώς επειδή δεν έχει την μιντιακή στήριξη, πρέπει να στραφεί στην κοινωνία … είναι πιο σημαντική η δική της στήριξη … πρέπει να εμβαθύνει, να αναζητήσει τις βάσεις και τις ρίζες για να αλλάξει και πάλι τους συσχετισμούς. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αντιληφθεί σύντομα αυτή την επίθεση που έχει ξεκινήσει» από την κυβέρνηση της ΝΔ και κυρίως «την επίθεση με συνέπεια στα εργασιακά δικαιώματα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς … υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη για τις επιθέσεις και στους επιθεωρητές εργασίας και τους οικονομικούς ελεγκτές, από την στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την επέλαση ενός οδοστρωτήρα».

Το επόμενο διάστημα, σημείωσε ο ίδιος, «ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία αλλά και με σεβασμό της αυτονομίας των μαζικών φορέων, των κινημάτων, της κοινωνίας των πολιτών, θα πρέπει να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια, αλλά να εκθέτει την κυβέρνηση, να αποκαλύπτει τις προθέσεις της και την τακτική της … υπάρχει πλέον η εμπειρία και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία, τόσο του δικού μας κυβερνητικού έργου όσο και για τις προθέσεις της ΝΔ, αλλά και τα αντανακλαστικά για να αντιπαρατεθούμε όλοι μαζί συλλογικά, σε αυτή την επίθεση και το ξήλωμα που έχει ξεκινήσει».

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Αν θελετε να τους ξεμπροστιάσετε αυτα να τα καταγγείλετε στα δικά τους μμε στο δικό τους ακροατήριο,τώρα που καίγεται ενα τεράστιο δάσος οι συριζαίοι δεν υπαρχουν πουθενά,αν ηταν στη θέση τους οι δεξιοί θα ειχαν χαλάσει κόσμο περί ανικανότητας της κυβέρνησης και του τσίπρα.Το τγραφείο τύπου του συριζα μάλλον ξεκαλοκαιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου