Γιατί σε προτιμούν τα κουνούπια; Η απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα

kafeneio sp
0
BINTEO

Εχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα κουνούπια σε προτιμούν έναντι άλλων; Η απάντηση υπάρχει και αξίζει να την διαβάσεις για να μην έχεις πλέον απορίες... 


Είναι καλοκαίρι και αυτή η εποχή εκτός από παραλίες, διακοπές, βραδινά cocktails έχει και τα αρνητικά της! Βασικό μειονέκτημα των θερμών αυτών μηνών είναι τα κουνούπια από το τσίμπημα των οποίων ουκ ολίγοι υποφέρουν και ενοχλούνται.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οδηγούν το έντομο αυτό να τσιμπήσει εσένα και όχι τον διπλανό σου; Επιστήμονες έπειτα από μελέτες έχουν καταλήξει σε 10 λόγους βάσει των οποίων γίνεται αυτή η… επιλογή.

1) Γρήγορος μεταβολισμός. Φαίνεται πως τα κουνούπια έχουν αδυναμία στους ανθρώπους με υψηλή χοληστερίνη.

2) Επίπεδα αλκοόλ. Για τα κουνούπια αποτελείς πόλο έλξης όταν έχεις αυξημένα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σου. Μήπως να ξανασκεφτείς εκείνη την μπύρα που θα έπινες στην παραλία;

3) Βακτήρια του δέρματος. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι αστράγαλοί σου, το κουντεπιέ, ενίοτε και τα δάχτυλα των ποδιών είναι στα hotspots των τσιμπημάτων; Αυτό συμβαίνει γιατί τα κουνούπια λατρεύουν τα βακτήρια. Υπάρχει επιτέλους κάποιος που θα εκτιμήσει τη… μυρωδιά των ποδιών σου!

4) Τύπος αίματος. Νόμιζες ότι μόνο εσύ είσαι οπαδός μιας συγκεκριμένης ομάδας; Τα κουνούπια έχουν αγαπημένη ομάδα (αίματος) και είναι η «0». Σε αυτήν παρουσιάζουν διπλάσια ποσοστά έλξης από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ενώ η λιγότερο θελκτική είναι η «Α».

5) Το στυλ σου! Για να σε ξεχωρίσουν τα κουνούπια από μια άλλη πηγή διοξειδίου του άνθρακα, όπως τα αυτοκίνητα για παράδειγμα, χρησιμοποιούν την όρασή τους. Αδυναμία έχουν στο μαύρο χρώμα και στην κίνηση. Επομένως, χρωματιστά ρούχα και περιορισμένη κινητικότητα είναι ένας καλός τρόπος να τα αποφύγεις!

Δείτε το βίντεο και μάθετε 4 ακόμα λόγους για τους οποίους μας προτιμούν τα κουνούπια, αλλά και την κατηγορία των ανθρώπων που δεν τσιμπάνε ποτέ!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)